jókor jó helyen

2021.08.20. 16:43

Életet mentett a tatabányai családapa: bányatóból húzta ki az eszméletlen férfit

Valószínűleg egyetlen kutyát sétáltató család sem gondol arra, hogy a kellemes nyáresti program során életet mentenek. Augusztus 19-én, csütörtökön este ez történt Tatabányán, a Síkvölgyi-tónál.

M. K.

Alapi Zoltán nem hezitált, azonnal vízbe ugrott, hogy kimentese az eszméletlen férfit

Forrás: beküldött

– A párommal, a fiúnkkal és a barátnőjével indultunk kutyát sétáltatni estefelé – meséli Alapi Zoltán, aki egyébként pont itt, a megyei mentálhigiénés és rehabilitációs intézménynél szociális segítő, másodállásban pedig a Derik Hungária Kft.-nél vagyonőr.

Alapi Zoltán nem hezitált, azonnal vízbe ugrott, hogy kimentese az eszméletlen férfit
Fotó: beküldött

– Éppen mondtam a fiataloknak, hogy milyen veszélyes ez az egykori bányató, ahol tilos a fürdés – hirtelen mélyül, többen már bele is fulladtak –, amikor egy bójának látszó kiemelkedést vettünk észre.

Jobban megnéztük: egy ember hasa volt, hanyatt feküdt a vízen, nem mozgott. Gyorsan levetkőztem, bementem érte, a partra húztam. Eszméletlen volt és fehér a teste, hiába ébresztgettük.

Hívtam a mentőket, gyorsan megérkeztek a helyi vendéglőhöz. Nagy súlya miatt – 130-140 kiló lehet – nem tudták elvinni a mentőautóig, hívni kellett segítségül a tűzoltókat is. Együtt már sikerrel jártak, elszállították az eszméletét közben visszanyerő férfit. Örülünk, hogy ez lett a vége, és csak annyit teszek hozzá, amit az elején is mondtam: tilos a Síkvölgyi-tóban fürdeni, veszélyes, akár bele is lehet fulladni.

Az Országos Mentőszolgálattól Pekola Kriszta kommunikációs szervező megerősítette, hogy a mentőegység egy 45 év körüli, stabil állapotú férfit szállított kórházba csütörtök este.

Laczkó Melinda tűzoltó alezredes, a megyei katasztrófavédelmi igazgatóság hivatalvezetője megkeresésünkre elmondta, hogy a tatabányai hivatásos tűzoltók segédkeztek a mentőszolgálatnak.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!