rácsok mögött

2021.08.18. 10:53

A tatabányai rendőrség közelében vett fel 19 migránst a férfi, letartóztatták

A bíróság 1 hónapra elrendelte a letartóztatását annak a román embercsempésznek, aki 19 migránst vett fel teherautójába a tatabányai rendőrség épületének közelében.

Kemma.hu

Forrás: police.hu

A Tatabányai Törvényszék tájékoztatása szerint a Tatabányai Járásbíróság az augusztus 18-án tartott ülésen, egy hónapra elrendelte annak a román férfinak a letartóztatását, aki 19 migránst fett fel Tatabányán a rendőrök szeme láttára. A bíróság a letartóztatás elrendelésénél figyelembe vette a nyomozás kezdeti szakaszát, illetve azt, hogy a férfi szabadlábra helyezése esetén fennáll a szökés, elrejtőzés veszélye is. A végzés végleges.

A bíróság a letartóztatást a Tatabányai Járási Ügyészség indítványa nyomán rendelte el, tudtuk meg dr. Borbély Veronika ügyésztől, helyettes szóvivőtől.

Ahogy arról már korábban beszámoltunk, a román férfi augusztus 15-én a délutáni órákban Tatabányán a rendőrségi épülethez közeli parkolóba az általa vezetett tehergépjármű rajterébe felvett 19 fő illegális migráns személyt abból a célból, hogy őket Ausztriába szállítsa. Ezt észlelték a rendőrség épületéből, így a rendőrjárőrök a bűncselekmény tovább folytatásának a megakadályozása céljából odafutottak a gépjárműhöz, azonban a gyanúsított megpróbált elszökni, de az intézkedő rendőrök elfogták.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában