tárgyalás

2021.08.29. 07:02

25 ezerre becsülte szabadságát: már biztosan bánja tettét az esztergomi férfi

Az ügyészség indítványozta, hogy a többszörösen visszaeső férfiakat a bíróság börtönbüntetésre, közügyektől eltiltásra és vagyonelkobzásra ítélje.

Kemma.hu

Forrás: Shutterstock

A Tatabányai Törvényszék tájékoztatása szerint előkészítő ülést tartanak annak a kecskeméti és esztergomi férfinak az ügyében, akik azért utaztak Szlovéniába, hogy lopjanak.

Az ügyészség indítványozta, hogy a bíróság a tizenkétszer büntetett többszörös visszaeső kecskeméti férfit és a kétszer büntetett különös visszaeső esztergomi férfit ítélje börtönbüntetésre és közügyektől eltiltásra, továbbá a tettes férfit 52 ezer 180 forint, míg a bűnsegéd férfit 25 ezer forint vagyonelkobzásra ítélje.

A vádirat szerint a kecskeméti és az esztergomi férfi egy bérelt személyépkocsival azért mentek Szlovéniába, hogy ott lopjanak. A két férfi 2018. július 14-én 11 óra 30 perc és 12 óra között a Bovec város közelében lévő Kluže erőd mellett parkoltak az autóval, amikor az osztrák sértett is oda parkolt a autójával. A sofőr és az utasa értékeiket az autóban hagyták, gyalogosan mentek a közeli erődhöz, miközben az autó egyik ablakát nyitva hagyták.

A kecskeméti tolvaj a nyitva hagyott ablakon keresztül az autóból kivette és eltulajdonította az osztrák autós útlevelét, az egészségügyi kártyáját, a bankkártyáját, a pénztárcáját a benne lévő készpénzzel, valamint a gépjármű utasának bankkártyáját és hitelkártyáját. A esztergomi bűnsegéd figyeléssel biztosította társa cselekményét. Az okozott kár átszámítva összesen 77 ezer 180 forint. Az kecskeméti férfi 25 ezer forintot fizetett a társának a fuvarért és a figyelésért.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában