tragédia

2021.07.15. 07:19

Elaludt a 19 éves sofőr, két fiatal lányt vitt a halálba Nyergesen (fotók)

Letöltendő fogházbüntetést kért az ügyészség az ellen a fiatal férfi ellen, aki még 2019-ben elaludt a volánnál, két utasa pedig elhunyt.

Kemma.hu

Letöltendő fogházbüntetést kért az ügyészség az ellen a fiatal férfi ellen, aki még 2019-ben elaludt a volánnál, két utasának egyike pedig elhunyt.

Forrás: Nyergesújfalu KÖ

Halálos közúti baleset gondatlan okozásának vétsége miatt indult ügyben Tatabányai Járási Ügyészség vádiratot nyújtott be azzal a férfival szemben, aki elaludt vezetés közben. Dr. Reszl Ildikó főügyész a Kemma.hu-t arról tájékoztatta, hogy a vádiratban azt indítványozták, hogy az Esztergomi Járásbíróság a férfit végrehajtandó fogházbüntetésre ítélje, és hosszabb időre tiltsa el a vezetéstől.

A vádirat szerint a férfi 2019. október 14-én hajnalban Nyergesújfalu lakott területén belül a Kossuth Lajos utcában személygépkocsit vezetett, a hátsó ülésen két utast szállított, akik a jármű biztonsági övét nem használták. A sofőr a megengedett legnagyobb 60 kilométer/óra helyett 85-95 kilométer/óra sebességgel haladt, a járművezetés közben elaludt, ezért nyilván el is vesztette felette az uralmát. A kocsi elhagyta a forgalmi sávját, előbb egy terelőszigetnek, majd az úttestet elhagyva a beton villanyoszlopnak ütközött.

Az ütközés következtében a tartóoszlop kidőlt, a jármű két utasa olyan súlyos sérülést szenvedett, hogy kórházi kezelés közben elhunytak. Egyiküket, egy 21 éves lányt a tűzoltók egyébként a helyszínen már újraélesztették, de szervezete végül feladta a harcot. A sofőr a baleset következtében 8 napon belül gyógyuló koponyazúzódást szenvedett. Ahogy arról korábban beszámoltunk, a 19 éves sofőr önerőből hagyta el a Suzukit, az egyik utas beszorult, a másik utas pedig kirepült a kocsiból.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!