ítélet

2021.07.13. 12:52

Az ügyész és a védő is fellebezett az eltiltás alatt furikázó sofőr ügyében

A férfit korábban ittas vezetés miatt tilották el a vezetéstől, ennek ellenére volán mögé ült. Az ügyészség súlyosbítást, a védő enyhítést kért az ügyben.

Kemma.hu

Forrás: Shutterstock

A Tatabányai Járási Ügyészség a járművezetés az eltiltás hatálya alatt bűntette miatt bíróság elé állította azt a férfit, akit semmibe vette a bíróság ittas vezetés miatt hozott döntését – tudtuk meg dr. Reszl Ildikó főügyésztől.

A vádirat szerint a férfit ittas vezetés miatt a bíróság március 30-án jogerősen 100 ezer forint pénzbüntetésre ítélte és 1 évre eltilotta a vezetéstől. Ennek ellenére a férfi június 5-én Tatabánya lakott területén személygépkocsit vezetett, ráadásul három utast is szállított.

A Tatabányai Törvényszék közleménye arról számol be, hogy a július 13-án tartott tárgyaláson a Tatabányai Járásbíróság a férfit 180 óra közérdekű munka büntetésre és 2 év járművezetéstől eltiltásra ítélte. Az ügyész súlyosbításért, azaz végrehajtásában felfüggesztett szabadságvesztés kiszabása érdekében, míg a vádlott és a védője enyhítésért jelentett be fellebbezést.

Szabadságvesztés

A Büntető Törvénykönyv 2021. május 14-től vétségként egy évig terjedő szabadságvesztéssel rendeli büntetni a járművezetés az eltiltás hatálya alatti vezetést, illetve ennél súlyosabban, bűntettként három évig terjedő szabadságvesztéssel fenyegeti, ha büntetőeljárásban kiszabott járművezetéstől eltiltás hatálya alatt vezeti a gépjárművet az elkövető.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában