ítélet

2021.07.07. 18:27

26 migránst zsúfolt a kocsiba – börtönbe küldik a román embercsempészt

A férfi 26 afgánnal zsúfolta tele a kocsiját, majd elindult velük az osztrák-magyar határra. Az M1-es autópályán, Komárom közelében bukott le.

Kemma.hu

Forrás: Shutterstock.com

Dr. Borbély Veronika ügyész, a megyei főügyészség helyettes szóvivője arról tájékoztatta hírportálunkat, hogy a Komáromi Járási Ügyészség bíróság elé állította azt a román állampolgárt, aki ellen több személynek segítséget nyújtva elkövetett embercsempészés bűntette miatt indult eljárás.

A vádirat szerint a férfi június 17-én délelőtt Szeged térségében az általa által vezetett gépjármű zárt rakterébe felvett 26 afgán állampolgárt, majd azokkal a magyar-osztrák határra indult.

A Komárom-Esztergom Megyei Rendőr-főkapitányság Rendészeti Igazgatóságának járőrei 15 óra körülellenőrizték a járművet az M1-es autópálya Győr felé vezető oldalán, Komárom térségében. Ekkor derült fény a kocsiban utazó irreguláris – a határt illegálisan átlépő, az országban engedély nélkül tartózkodó – migránsokra.

Az ügyészség indítványára a bíróság a vádlottat 2 év 4 hónap börtönbüntetésre ítélte, és 4 évre kiutasította Magyarország területéről, továbbá a vádlott letartóztatását fenntartotta.

Az ügyész hosszabb tartamú kiutasítás büntetés kiszabása végett fellebbezett a döntés ellen, a vádlott és védője pedig három nap gondolkodási időt kért.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!