indítvány

2021.06.15. 14:00

Nem engednék emberek közé a férjét halálra késelő tokodi asszonyt (képek)

Az asszony egy 8,5 centiméteres pengéjű késsel szúrta szíven férjét a vita hevében. A férfi belehalt sérülésébe. Az ügyészség lépett az ügyben.

Kemma.hu

Forrás: police.hu

Dr. Borbély Veronika helyettes ügyészségi szóvivőtől megtudtuk, hogy a megyei főügyészség ismét indítványt tett a tokodi nő letartóztatásának meghosszabbítására, aki 2020 áprilisában megölte a férjét.

Ahogy arról korábban beszámoltunk, a megalapozott gyanú szerint az ittas állapotban lévő nő 2020. április 19-én 17 óra körüli tokodi otthonukban szóváltásba keveredett a férjével. A vita hevében előkerült egy 8,5 centiméter pengehosszúságú kés, amivel szívtájékon szúrta a szintén ittas állapotban lévő férfit. Az áldozat a szakszerű orvosi ellátás ellenére a szúrás következtében a helyszínen életét vesztette.

Halálra szúrta férjét a nő
Fotó: police.hu

Mint kiderült, az asszonnyal szemben 2006-ban is folyt büntetőeljárás súlyos testi sértés bűntettének kísérlete miatt, akkor az egyik fiát szúrta meg több alkalommal, kis-közepes erővel mellkason.

Fotó: police.hu

Ezúttal emberölés bűntettének elkövetése miatt hallgatta ki gyanúsítottként a nyomozó hatóság, majd a Tatabányai Járásbíróság nyomozási bírája az ügyészség indítványára 2020. április 22-én elrendelte a letartóztatását.

Egy veszekedés után ölte meg a férjét a nő
Fotó: police.hu

A megyei főügyészség június 15-én ismét indítványozta a nő letartóztatásának további két hónappal való meghosszabbítását tekintettel arra, hogy vele szemben továbbra is fennáll a veszélye annak, hogy szabadlábra kerülése esetén szabadságvesztéssel büntetendő újabb bűncselekményt követne el.

A Tatabányai Járásbíróság nyomozási bírája az ügyészi indítványról a gyanúsított kihallgatását követően ülésen fog dönteni.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!