ítélet

2021.06.01. 18:59

Elhagyta az asszony, ezért megöléssel fenyegette őt és anyósát a férfi

Az erőszakos többszörös visszaeső férfival szemben az Esztergomi Járási Ügyészség vádiratai alapján eljárva az Esztergomi Járásbíróság ítéletet hozott.

Kemma.hu

Forrás: Shutterstock

A vádirat szerint a nő évekig nem merte megszakítani az élettársi kapcsolatát, mert a férfi többször kijelentette, ha megteszi, megöli a nő családját. A férfi 2019. június 15. napján a lábatlani lakóhelyükön a fogai kiverésével fenyegette meg párját. A nő megvárta, amíg a férfi távozik a lakásból, ezután a közös kiskorú gyermekekkel hazaköltözött az édesanyjához. A férfi aztán éjjel megjelent az anyósa házánál, A férfi még aznap éjjel megjelent az anyósa házánál, és párját szidalmazva megöléssel fenyegette őt és rá tekintettel az anyját.

Másnap hajnalban szintén a lábatlani házhoz ment, a kaput berúgva bement az udvarra, az ajtón dörömbölt és hangosan trágár módon szidalmazta az asszonyt, mivel őt hibáztatta az élettársi kapcsolata megszűnéséért. Majd a ház ablakán lévő redőnyt ütötte és betörte az ablakot, mindeközben azzal fenyegette a sértettet, hogy megöli.

Ezt követően 2019. július 3-án 2 óra 26 perc körüli időben a vádlott ismét megjelent a sértett házánál, ahol a korábban megrongált kapun keresztül, engedély nélkül bement az udvarra. Ott az ajtón dörömbölt, üvöltözött és ismét megfenyegette a sértettet azzal, hogy megöli.

Július 9-én kora reggel ismét megjelent az anyósa háza előtt, ahol a házból kilépő volt élettársát egyszer arcon ütötte, ezzel neki nyolc napon belül gyógyuló ajaktáji duzzanatot okozott, az ütés alkalmas volt súlyosabb sérülés okozására.

A férfi más ügy miatt is felelhetett, mint azt a megyei főügyészségtől megtudtuk. A harmadik vádirat szerint a férfi egy lábatlani párost is fenyegetett 2020. január 27-ét megelőző napok egyikén, késő este. Az agresszor megjelent a lábatlani sértett otthona előtt, ahol kiabált, ordítozott. Azt kiabálta, ha apjának valami baja lesz, akkor bántja, sőt: megöli a sértettet és feleségét. A bíróság az ügyeket az ügyészség indítványára egyesítette.

A Tatabányai Törvényszék tájékoztatása szerint az Esztergomi Járásbíróságon, a június 1-jén tartott folytatólagos tárgyaláson megállapította a vádlott bűnösségét magánlaksértés bűntettében, folytatólagosan elkövetett zaklatás vétségében és bűntettében, valamint testi sértés bűntetténnek kísérletében. Ezért őt halmazati büntetésül – mint többszörös és a testi sértés bűntette vonatkozásában erőszakos többszörös visszaesőt – 5 év fegyházbüntetésre és 7 év közügyektől eltiltásra ítélte.

Az ítéletet az ügyész tudomásul vette, a vádlott és a védője azonban fellebbezést jelentett be felmentés, illetve enyhítés miatt. A bíróság a vádlott letartóztatását fenntartotta, amely ellen a vádlott és a védője szintén fellebbezést nyújtott be.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!