súlyos testi sértés

2021.04.08. 15:34

Tatabányai mentős kezét törte el: letartóztatták a részeg férfit

A bíróság egy hónapra elrendelte a letartóztatását az ittas férfinak, aki a rajta segíteni próbáló mentőápolót bántalmazta súlyosan Vértesszőlősön.

Kemma.hu

Forrás: veol.hu

A Tatabányai Törvényszék tájékoztatása szerint a Tatabányai Járásbíróság 1 hónapra elrendelte annak a férfinak a letartóztatását, aki eltörte a rajta segíteni próbáló mentőápoló kezét. Információink szerint tatabányai mentőst bántalmazott az agresszív férfi. A bíróság a letartóztatás elrendelésénél figyelembe vette, hogy a férfi különös visszaesőnek minősül, 12 alkalommal volt már büntetve, valamint megalapozottan feltehető, hogy szabadlábon hagyása esetén újabb bűncselekményt követne el, illetve a tanúkat megfélemlítené, jogellenesen befolyásolná őket.

Ahogy arról korábban beszámoltunk, március 30-án hajnalban érkezett a mentő Vértesszőlősre, ahol a mentőápoló ellátta az erősen vérző támadót, majd a mentőautóhoz kísérte, az ittas férfit oda beültette, hogy beszállítsák a kórházba. A sérült erősen ittas állapotban volt és már a házban sem akart együttműködni a mentőápolóval, passzívan ellenállt az egészségügyi ellátásnak.

Az ittas férfi agresszívvé vált, és dulakodni kezdett a mentőápolóval, őt többször meglökte, amelynek következtében a mentőgépkocsi nyitott ajtaján mindketten a földre estek. Ott a támadó tovább lökdöste a mentőst és dulakodott vele. A mentőautó vezetője próbálta megfékezni az ittas férfit, aki végül a mentőápoló bal kezét úgy megfeszítette, hogy az eltörött.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában