tűzeset

2021.04.01. 20:08

Robbanás volt a dorogi hulladékégető területén

A robbanás miatt tűz keletkezett, a veszélyes anyagokkal foglalkozó épülettől távol. A tűz után mindenesetre méréseket végeztek a katasztrófavédelem munkatársai.

Kemma.hu

Az Időkép webkamerája rögzítette a robbanás pillanatait

Forrás: Időkép

Varga Mihály Sebestyén főhadnagy, a megyei katasztrófavédelem szóvivőjének tájékoztatása szerint április 1-jén délután a dorogi hulladékfeldolgozó területén, a hulladékdaráló berendezés működtetése közben robbanás történt. A robbanás következtében tűz keletkezett, melyet az üzemi létesítmény tűzoltói előreszerelt habágyú segítségével eloltottak, az épületből a tűz nem jutott ki.

A szóvivő kiemelte, hogy az épület, ahol a hulladék darálását végezték, a veszélyes anyagokkal foglalkozó üzemrésztől távolabb található, így nem volt kockázata, hogy veszélyes anyag kerül a légtérbe.

Az esethez az esztergomi hivatásos tűzoltók valamint a katasztrófavédelmi mobil labor munkatársai is kivonultak. Utóbbi egység szakemberei a tűzeset helyszínén méréseket végeztek és veszélyes anyag koncentrációt nem mutattak ki. Az eset kapcsán személyi sérülés nem történt.

A robbanás miatt kialakult füst az Időkép webkamerján is jól látható, 16:56-kor.

Az Időkép webkamerája rögzítette a robbanás pillanatait (Fotó: Időkép)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában