tragédia

2021.04.27. 14:41

Fejszenyéllel sújtott le a tatabányai szörnyeteg, a kórházban halt meg áldozata

Az ügyészség indítványozta a tatabányai férfi letartóztatásának további három hónappal történő meghosszabbítását.

Kemma.hu

Forrás: Shutterstock.com

A Komárom-Esztergom Megyei Főügyészség indítványt tett a letartóztatása meghosszabbítására annak a férfinak, aki márciusában Tatabányán egy fejszenyéllel úgy bántalmazott két sértettet, hogy közülük az egyik a kórházban életét vesztette.

Dr. Reszl Ildikó megyei főügyész a kemma.hu-t arról tájékoztatta, hogy az ügyészség indítványozta a férfi letartóztatásának további három hónappal történő meghosszabbítását tekintettel arra, hogy vele szemben továbbra is fennáll a veszélye annak, hogy szabadlábra kerülése esetén újabb, személy elleni erőszakkal, illetve felfegyverkezve elkövetett, szabadságvesztéssel büntetendő bűncselekményt követne el. Az ügyészi indítványról a Tatabányai Járásbíróság nyomozási bírája az ügyiratok alapján fog dönteni.

A megalapozott gyanú szerint a férfi március 12-én a délutáni órákban Tatabányán egy 1,3 méter hosszúságú fejszenyéllel a fején és testszerte ütötte a sértettet, akinek a bántalmazás következtében életveszélyes koponyasérülése keletkezett.

A férfi ezen túlmenően március 27-én az esti órákban egy másik embert is bántalmazott, mert az engedély nélkül elvitte a gépjárművét, amit összetört. Az agresszor ököllel és fejszenyéllel hosszabb időn keresztül a fején, és testszerte ütötte a sértettet, akinek ennek következtében koponyaűri vérzéses sérülése keletkezett és a kórházba szállítást követően elhunyt.

A férfit halált okozó testi sértés bűntettének, valamint életveszélyt okozó testi sértés bűntettének elkövetése miatt hallgatták ki gyanúsítottként a Komárom-Esztergom Megyei Rendőr-főkapitányság nyomozói. A Tatabányai Járásbíróság nyomozási bírája az ügyészség indítványára március 30-án egy hónap időtartamra elrendelte a férfi letartóztatását.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!