vádemelés

2021.04.28. 09:25

Fejberúgás, dulakodás Tatabányán – durva családi balhét vett a térfigyelő kamera

Családi összejövetelen verekedtek össze a nyílt utcán a rokonok. Az ügyészség két férfi ellen vádat emelt vádat.

Kemma.hu

Forrás: ugyeszseg.hu

A garázdaság vétsége miatt indult ügyben a Tatabányai Járási Ügyészség vádiratot nyújtott be azzal a két férfival szemben, akik az utcán bántották egymást, erőszakos cselekményüket térfigyelő kamera rögzítette. Dr. Reszl Ildikó megyei főügyész tájékoztatása szerint a vádiratban az ügyészség indítványozta, hogy a Tatabányai Járásbíróság tárgyalás mellőzésével, büntetővégzésben az egyik férfival szemben pénzbüntetést, a másik férfival szemben közérdekű munka büntetést szabjon ki.

A főügyész részletezte a vádirat tartalmát is. Eszerint a két férfi 2020. május 9-én Tatabányán családi körben alkoholt fogyasztott. Az egyik férfi ittasan összeveszett rokonaival, hangosan veszekedett velük. Ezután kiment az utcára, és testvére ott leállított segédmotorkerékpárját a földre döntötte. Amikor ezt rokonai meglátták, kimentek a ház elé.

Ezután az utcán folytatódott a hangos veszekedést, az ittas férfi pedig verekedési szándékkal sógorához próbált közelebb menni, de ezt a többi rokon megakadályozta. Ekkor az agresszor rátaposott a földön fekvő motorra, mire testvére ellökdöste őt a jármű közeléből. Az ittas férfi ezután továbbra is támadólag közeledett a sógorához, akit végül fejbe rúgott, a megrúgott férfi nem esett el és sérülést sem szenvedett.

Ekkor érkeztek a helyszínre a rendőrök is, az ittas férfi ezért a további támadással felhagyott. Ezt használta ki a sógora, aki ekkor jobb kezével ököllel egy alkalommal olyan erővel ütötte meg az ittas férfit, hogy ettől a földre esett, de nem sérült meg.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában