halálos baleset

2021.03.25. 19:24

Nem engedik ki a tárkányi cserbenhagyó gázolót (képek)

A férfi ittasan ütötte el a motorját toló gyalogost, aki belehalt sérüléseibe.

Kemma.hu

Halálos gyalogosgázolás Ászárnál: egy ittas tárkányi sofőr ütött el egy motorját toló férfit, majd elhajtott a helyszínről

Forrás: Police.hu

A Komáromi Járásbíróság a Tatabányai Járási Ügyészség indítványára meghosszabbította annak a tárkányi férfinak a letartóztatását, aki ellen halált okozó ittas járművezetés és a segítségnyújtás elmulasztásának bűntette miatt indult eljárás 2020 őszén – tudtuk meg dr. Borbély Veronika ügyésztől, a megyei főügyészség helyettes szóvivőjétől.

Ahogy arról korábban beszámoltunk, a 42 éves férfi szeptember 26-án, este fél nyolc körül Ászár irányából Tárkány felé vezette autóját, amikor a 8146-os számú úton, működő közvilágítással ellátott útszakaszon próbált kikerülni egy gyalogost. A sofőr erős alkoholos befolyásoltság alatt állt, a kivilágított robogóját toló helybéli férfi pedig szabálytalanul, a menetirány szerinti jobb oldalon, fényvisszaverő mellény nélkül közlekedett.

Az autós balról próbált meg kerülni, de nem tartott megfelelő távolságot, és az autó jobb elejével nekiütközött a férfinak, úgy, hogy a személygépkocsi szélvédője is betörött. A sofőr az ütközést követően megállt, de nem győződött meg arról, hogy a gyalogos megsérült-e, majd a helyszínről segítségnyújtás nélkül, ismeretlen helyre távozott.

A baleset során az áldozat olyan súlyos koponyasérülést szenvedett, hogy másnap a kórházban elhunyt.

Az ügyészség indítványára a Komáromi Járásbíróság a többszörösen büntetett előéletű férfi letartóztatását 2020. október 29-én rendelte el, majd az ügyészség indítványára március 25-én további három hónappal meghosszabbította, mivel továbbra is fennáll a bűnismétlés, valamint a szökés, elrejtőzés veszélye – írja a Tatabányai Törvényszék.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában