vörös kód

2021.02.13. 11:39

Ez a rendőr és polgárőr mentette meg a fagytól a mozgássérült férfit Szőnyben

Péntek este az égieknek és Kulcsár Ádám polgárőrnek hála nem esett baja annak a mozgássérült férfinak, akinek elektromos széke útközben merült le.

Kemma.hu

Forrás: Facebook/Polgárőrség Tata

Ahogy arról beszámoltunk, egy polgárőr és a komáromi rendőrök mentették meg a férfit, aki egy órát várakozott járműve mellett a fagyban. A történet részleteiről a tatai polgárőrség számolt be Facebook oldalán.

Mint írták, a tatai polgárőr, Kulcsár Ádám péntek este, 19 óra körül Komáromból tartott hazafele, amikor felfigyelt a bajba jutott mozgássérült férfira a szőnyi Szabadság utca végén, a Füzitői csatorna előtt. A tatai polgárőr azonnal megállt és megkérdezte, segíthet-e valamiben a láthatólag bajban levő férfinek, aki elmondta, hogy Béla pusztán lakik és épp hazafelé tartott, amikor a kocsi akkumulátora lemerült.

A polgárőr azonnal hívta a 112-es segélyhívót, majd a megyei tevékenységirányító központtal egyeztetett a teendőkről. A központból a komáromi rendőrkapitányság járőrét, Fodor Arnold őrmestert küldték a helyszínre, aki a rendőrség Mercedes Sprinter szolgálati kisbuszával érkezett. A férfit besegítették a kisbuszba, ezután a mopedet a kisbusz rakterébe tették, hazavitték a bajba jutottat és járművét.

Hozzátették, hogy a férfi otthonáig tartó út mindössze 2-3 kilométer, ami személyautóval 10 perc sincs. A férfi azonban ezt az utat gyalog nem tudta volna megtenni, mivel járműve nélkül nem tud mozdulni.

A férfi elmondása szerint egyébként egy mellette elhaladó autós sem állt meg segíteni neki. Így gyakorlatilag a polgárőrön múlt az élete, hiszen, mozgásképtelenül, egy műszaki hibás járművel állni a fagyban és a szélben reggelre egészen másképp alakult volna a történet vége...

A polgárőrök posztjukban felhívták a figyelmet, hogy az extrém hideg nappalok és éjszakák miatt jelenleg is vörös kód van érvényben. Aki esetleg a fenti esethez hasonlót tapasztal, álljon meg és kérdezze meg, tud-e segíteni.

„Neked egy kérdés, neki lehet az élete!”– tették hozzá.

 

Azt extrém fagy nemcsak az emberekre, de az állatokra is különösen veszélyes a nem mindennapi időjárás: péntek reggelre Vértessomlón fagyott halálra egy kutya, akit éjjelre kizártak a gazdái. Az ügyben nyomozás indult.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában