büntetőügy

2021.02.02. 09:00

6 évet kapott a komáromi dohánybolti késes rabló, az ügyészség súlyosbítást kért

A férfi ügyében a Komáromi Járási Ügyészség vádemelése alapján előkészítő ülésen hozott döntést a bíróság.

Kemma.hu

Ezzel a késsel támadt az eladóra a rabló

Forrás: police.hu

Mint arról korábban beszámoltunk, február 1-jén tárgyalta a Komáromi Járásbíróság annak a férfinak az ügyét, aki késsel fenyegette a dohánybolt alkalmazottat, hogy adja át a bevételt a férfinek. A vádirat szerint az oroszlányi férfi 2020. április 16-án 12 óra 30 perc körüli időben egy komáromi dohányboltban az eladó felé egy 20 centiméter pengehosszúságú, 12 centiméter markolatú kést tartott és felszólította, hogy az összes pénzt pakolja egy műanyag szatyorba.

Közben azt mondta neki, hogy „Ne ellenkezzen, ha nem akar magának problémát!” A sértett a kasszából különböző címletekben 266 ezer forintot vett ki, majd azt a férfinál lévő szatyorba tette, amely után a rabló férfi távozott a dohányboltból.

A komáromi rendőrjárőrök a rablást követő 5 perc múlva a dohánybolt közelében elfogták a férfit, aki azonban a bilincselésnek ellenállt. A helyszínen lévő rendőrautó első szélvédőjét több alkalommal, egyik kezén a bilinccsel nagy erővel megütötte, az egyik kilincset kitörte. A gépkocsi szélvédője több helyen betörött. A gépkocsiban összesen 455 ezer forint kárt okozott a férfi. A rendőrök az intézkedés során a rabláshoz használt kést és az ellopott 266 ezer forint készpénzt lefoglalták, így a dohánybolt kára teljesen megtérült.

A felfegyverkezve elkövetett rablás bűntette és a rongálás vétsége miatt indult ügyben a bíróság a Komáromi Járási Ügyészség vádirata alapján járt el. Az ügyészség indítványozta, hogy amennyiben az elkövető az előkészítő ülésen a bűncselekmények elkövetését beismeri, és lemond a tárgyaláshoz való jogáról, úgy őt a bíróság 7 év fegyházbüntetésre és 7 év közügyektől eltiltásra ítélje.

A Tatabányai Törvényszék tájékoztatása szerint a vádlott a bűncselekmény elkövetését beismerte. A bíróság az előkészítő ülésen a férfit 6 év fegyházbüntetésre és 6 év közügyektől eltiltásra ítélte. Dr. Reszl Ildikó megyei főügyész a Kemma.hu-t arról tájékoztatta, hogy az elsőfokú ítélettel szemben, a fegyházbüntetés súlyosítása végett az ügyész fellebbezést jelentett be.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!