vádemelés

2021.01.20. 10:46

Testvére adatait adta meg a Nyergesen igazoltatott férfi, elképesztő, ahogy lebukott

Az ügyészség arra tett indítványt, hogy az Esztergomi Járásbíróság a férfival szemben pénzbüntetést szabjon ki.

Kemma.hu

Forrás: Shutterstock

Hamis vád vétsége miatt indult ügyben az Esztergomi Járási Ügyészség vádat emelt azzal a férfivel szemben, aki a testvére adatait diktálta be rendőri ellenőrzés közben, ezért a biztonsági öv használatának elmulasztása miatti szabályszegésért a testvérével szemben szabtak ki közigazgatási bírságot.

Dr. Reszl Ildikó megyei főügyész a Kemma.hu-t arról tájékoztatta, hogy az ügyészség a benyújtott vádiratban arra tett indítványt, hogy az Esztergomi Járásbíróság a férfival szemben tárgyalás mellőzésével, büntetővégzésben pénzbüntetést szabjon ki.

A vádirat szerint a rendőrjárőrök 2020. július 20-án az esti órákban Nyergesújfalun, a Kossuth Lajos úton egy személygépkocsit ellenőriztek, utasait igazoltatták. Az utasok az adataikat bediktálták, a járőrök azokat a központi lekérdező rendszeren keresztül ellenőrizték. Az egyik utas, az elkövető azt hitte, hogy egy korábbi eljárás során részére kiszabott és kifizetni elmulasztott pénzbüntetés miatt körözik, ezért saját adatai helyett testvére valós adatait diktálta be.

Mivel az elkövető nem használta a biztonsági övet, ezért emiatt 10 ezer forint közigazgatási bírságot szabott ki a rendőrjárőr, amely a helyszínen jogerőssé vált, mivel a férfi a szabályszegés tényét nem vitatta. Az ellenőrzést követő egy hét múlva a közigazgatási bírságot kiszabó rendőrjárőr a férfi testvérével szemben intézkedett, eközben állapította meg, hogy a bírságolásra okot adó szabályszegést nem a megbírságolt személy követte el.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában