ügyészség

2021.01.29. 09:02

Nem engedik szabadon a halálos balesetet okozó tárkányi cserbenhagyót

A bíróság döntött a férfi ügyében, aki tavaly ősszel, ittasan halálra gázolt egy motorját toló gyalogost, majd segítségnyújtás nélkül továbbhajtott.

Kemma.hu

Halálos gyalogosgázolás Ászárnál: egy ittas tárkányi sofőr ütött el egy motorját toló férfit, majd elhajtott a helyszínről

Forrás: Police.hu

Dr. Horváth Sándor, a megyei főügyészség helyettes szóvivője arról tájékoztatta a Kemma.hu-t, hogy a halált okozó ittas járművezetés és a segítségnyújtás elmulasztásának bűntette miatt indult ügyben a Tatabányai Járási Ügyészség eredményesen indítványozta az elkövető letartóztatásának meghosszabbítását.

Ahogy arról korábban beszámoltunk, a 42 éves férfi 2020. szeptember 26-án, este fél nyolc körül Ászár irányából Tárkány felé vezette autóját, amikor a 8146-os számú úton, működő közvilágítással ellátott útszakaszon próbált kikerülni egy gyalogost. A sofőr súlyos alkoholos befolyásoltság alatt állt, a kivilágított robogóját toló helybéli férfi pedig szabálytalanul, a menetirány szerinti jobb oldalon, fényvisszaverő mellény nélkül közlekedett.

Az autós balról próbált meg kerülni, de nem tartott megfelelő távolságot, és az autó jobb elejével nekiütközött a férfinak, úgy, hogy a személygépkocsi szélvédője is betörött. A sofőr az ütközést követően megállt, de nem győződött meg arról, hogy a gyalogos megsérült-e, majd a helyszínről segítségnyújtás nélkül, ismeretlen helyre távozott.

A baleset során a sértett olyan súlyos koponyasérülést szenvedett, hogy másnap a kórházban elhunyt.

Az ügyészség indítványára a Komáromi Járásbíróság a férfi letartóztatását 2020. október 29-én rendelte el, amit először január 29-ig, ezúttal pedig március 29-ig meghosszabbított – ad hírt az ügyről a Tatabányai Törvényszék is.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!