bíróság

2021.01.08. 12:55

Letartóztatták a férfit, aki majdnem megölte lakótársát egy esztergomi munkásszállón

Az áldozatnak betört a koponyája, ami agyi vérömlennyel és másodlagos agysérülésekkel is járt. Életveszélyes állapotban került kórházba.

Kemma.hu

Forrás: Shutterstock.com

A megyei főügyészség indítványára a Tatabányai Járásbíróság nyomozási bírája elrendelte a letartóztatását annak a férfinak, aki január 1-jén a hajnali órákban ököllel életveszélyes sérülést okozva megütötte a lakótársát – tudtuk meg dr. Reszl Ildikó főügyésztől.

Ahogy arról korábban beszámoltunk, a férfi és a sértett együtt lakott egy esztergomi munkásszállón. A támadó január 1-jén, valamikor hajnali 4 és 5 óra között egy alkalommal ököllel úgy megütötte a lakótársát, hogy a férfi harántirányú koponyacsonttörést szenvedett a feje bal oldalán, amely agyi vérömlennyel és másodlagos agysérülésekkel is járt. Életveszélyes állapotba került.

Mint a rendőrségi közleményből kiderült, a szemtanúk a kiérkező járőröknek balesetre hivatkoztak, ám az esztergomi rendőrök ellentmondásokat fedeztek fel az elmondottakkal kapcsolatban. Az esettel összefüggésben részletes adatgyűjtést végeztek, és kiderült az igazság.

A megyei rendőr-főkapitányság Bűnügyi Osztályának nyomozói életveszélyt okozó testi sértés bűntettének elkövetése miatt hallgatták ki gyanúsítottként az elkövetőt.

A főügyészség indítványával egyezően a bíróság a gyanúsított letartóztatását egy hónapra elrendelte, tekintettel arra, hogy vele szemben fennáll a szökés, elrejtőzés, valamint annak a veszélye, hogy szabadlábon hagyása esetén a tanúkat megfenyegetné, jogellenesen befolyásolná.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában