bíróság

2021.01.25. 18:27

Csecsen és osztrák embercsempészt tartóztattak le Komáromban

A két embercsempész szíreket akart Ausztriába szállítani. Egyikőjük a felvezető kocsit vezette, a másik a szíreket vitte.

Kemma.hu

Két autó indult Ausztriába a migránsokkal

Forrás: police.hu

A Komárom-Esztergom Megyei Főügyészség ügyeletes ügyésze eredményesen indítványozta egy osztrák és egy csecsen állampolgárságú férfi letartóztatásának elrendelését az embercsempészés bűntette miatt indult ügyben.

Dr. Horváth Sándor, a megyei főügyészség helyettes szóvivője ismertette a vádirat tartalmát a Kemma.hu-nak. Eszerint egy Ausztriában menekültként tartózkodó csecsen állampolgárságú és egy osztrák állampolgárságú férfi Ausztriából Magyarország szerbiai határszakaszának közelébe utazott két külön autóval. Január 22-én, a délelőtti órákban a csecsen férfi az általa vezetett kocsiba felvett 4, magukat szír állampolgárnak valló, és Magyarország területére jogellenesen, érvényes úti okmányok, illetve érvényes beutazási és tartózkodási engedély nélkül érkezett migráns személyt.

Két autó indult Ausztriába a migránsokkal(Fotó: police.hu)

A sofőr elindult velük Ausztria felé, azért, hogy őket jogellenesen Ausztriába szállítsa. A másik gépkocsival az osztrák férfi a csecsen társával együttműködve elöl haladt azért, hogy jelezzen, ha rendőröket lát.

Egyik autó volt a felvezető(Fotó: police.hu)

Még aznap 13 óra 30-kor a rendőrök az M1-es Győr felé vezető oldalának 83-as kilométer szelvényében, az Igmándi-pihenőnél ellenőrzés alá vonták a két személygépkocsit, az egyikben a migránsokat megtalálták. A Komáromi Járásbíróság az indítvány tárgyában január 25-én ülést tartott, amelyen az elkövetőket meghallgatta, azután hozta meg végzést. A bíróság az elkövetők letartóztatását egy hónapra elrendelte.

A másikban utaztak a szírek(Fotó: police.hu)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában