életveszélyt okozó testi sértés

2021.01.21. 16:36

Tatabányai késelés: nem engednék emberek közé a 19 éves támadót

A fiatal, csavargó életet élő férfi egy buszmegállóban, majd egy játszótéren késelt meg egy embert. Az ügyészség indítványt adott be az ügyben.

Kemma.hu

Ezzel a késsel szúrt a 19 éves D. K.

Forrás: police.hu

A megyei főügyészség az életveszélyt okozó testi sértés bűntettének kísérlete miatt indult ügyben indítványt tett a 19 éves férfi letartóztatásának meghosszabbítására, aki 2020. szeptember 23-án a délutáni órákban egy tatabányai buszmegállóban hasba szúrta az ismerősét – tudtuk meg dr. Borbély Veronika ügyészségi szóvivőtől.

Ahogy arról korábban beszámoltunk, a gyanú szerint D. K. tavaly, az utcán szóváltásba került több ismerősével, és egyiküket a nála lévő késsel megszúrta, majd elmenekült a helyszínről. Az esetről az egyik szemtanú tett bejelentést 14 óra 44 perckor, és a rendőröknek mindössze másfél órára volt szükségük ahhoz, hogy elfogják a feltételezett elkövetőt. A helyszín közelében a kést is megtalálták, amit lefoglaltak.

Ezzel a késsel szúrt a 19 éves D. K.
Fotó: police.hu

A 31 éves áldozatot a Szent Borbála Kórházban látták el, meg kellett műteni, de a hasüregbe hatoló szúrás akár életveszélyes sérülést is okozhatott volna.

A Győri úton feküdt a vérző áldozat
Fotó: police.hu

Az alkalmi munkából élő, csavargó életmódot folytató gyanúsítottal szemben 2020-ban elkövetett testi sértés miatt még két büntetőeljárás van folyamatban, legutóbb a férfi Tatabánya egyik játszóterén combon és a vádlin szúrt egy másik sértettet.

Az ügyészség indítványával egyezően a járásbíróság nyomozási bírája a gyanúsított letartóztatását 2020. szeptember 25-én rendelte el. Az ügyészség indítványozta a gyanúsított letartóztatásának további két hónappal történő meghosszabbítását, tekintettel arra, hogy vele szemben továbbra is fennáll a bűnismétlés, a szökés, elrejtőzés veszélye, valamint annak a veszélye, hogy szabadlábra kerülése esetén a bizonyítást veszélyeztetné, így különösen a kihallgatandó tanúkat jogellenesen befolyásolná.

Az ügyészi indítványról a Tatabányai Járásbíróság nyomozási bírája az ügyiratok alapján fog dönteni.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában