vádemlés

2021.01.22. 06:01

Felháborító videó: durván meglökte és leköpte a kalauzt a férfi Alsógallán

Az ügyészség a benyújtott vádiratban arra tett indítványt, hogy a Tatabányai Járásbíróság a férfit szabadságvesztésre és közügyektől eltiltásra ítélje.

Kemma.hu

A közfeladatot ellátó személy elleni erőszak bűntette miatt indult ügyben a Tatabányai Járási Ügyészség vádat emelt azzal a férfival szemben, aki a jegyvizsgálót azért bántalmazta, mert az rászólt, hogy a vonatról szálljon le.

Dr. Reszl Ildikó megyei főügyésztől megtudtuk, hogy az ügyészség a benyújtott vádiratban arra tett indítványt, hogy a Tatabányai Járásbíróság a férfit szabadságvesztésre és közügyektől eltiltásra ítélje. A vádirat szerint az elkövető 2019. december 5-én a Budapest, Déli Pályaudvar és Oroszlány között közlekedő személyvonaton utazott, menetjegyét a szerelvényen Alsógalla vasútállomásig váltotta meg a vasúttársaság alkalmazásában álló jegyvizsgálótól.

A szerelvény 20 óra 40 perc körüli időben érkezett meg Alsógalla vasútállomásra, ahol a jegyvizsgáló felszólította a férfit a vonat elhagyására. Ekkor a férfi a kalauzt szidalmazta, majd egy alkalommal nagy erővel mellkasánál fogva meglökte, ezért a jegyvizsgáló egy utas ölébe esett. Az elkövető ezt követően a szerelvény ajtaja felé indult, őt követte a jegyvizsgáló, akit egy alkalommal leköpött, ezután szállt le a vonatról.

A férfi büntetett előéletű, őt 2018-ban a bíróság kábítószer birtoklásának bűntette miatt 10 hónap, végrehajtásában 1 év 6 hó próbaidőre felfüggesztett szabadságvesztésre ítélte, a próbaidő a jegyvizsgáló bántalmazásáig lejárt.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában