jogerős

2021.01.23. 07:00

Anya az ilyen? Egy férfi miatt hagyta el két kislányát a tatai nő – itt az ítélete

Jogerős ítéletet hirdettek az anya ügyében, aki szó szerint elérhetetlenné vált kislányai számára, miután egy férfi miatt egyedül hagyta őket.

Kemma.hu

Jogerős ítéletet hirdettek az anya ügyében, aki szó szerint elérhetetlenné vált kislányai számára, miután egy férfi miatt egyedül hagyta őket.

Forrás: Shutterstock

Dr. Horváth Sándortól, a megyei főügyészség helyettes sajtószóvivőjétől megtudtuk, hogy kiskorú veszélyeztetése miatt jogerősen 1 év, végrehajtásában 2 évre felfüggesztett börtönbüntetésre ítélték azt a tatai nőt, aki magára hagyta még 2018 márciusában az otthonukban két tizenéves lányát, de nem csak ezzel volt probléma. Az ítéletet a kihirdetését követően az ügyész, az anya és védője tudomásul vette, így az jogerős.

A vádirat szerint a nő 2013 óta nevelte egyedül a két lányt, már amennyiben nevelésnek lehet azt nevezni az őt jellemző „passzív nevelési attitűdöt”: gyermekeit tanulmányaiban nem segítette, az iskolával nem tartotta a kapcsolatot, szülői értekezletekre, fogadó órákra nem járt. A lányok iskolakerülők is lettek emiatt.

A Tatabányai Törvényszék felidézte: az anya 2018 februárjában szerelmes lett egy csornai férfiba, majd 2018 márciusában hozzá költözött, két kislányát egyedül hagyta tatai otthonukban. Ezt követően a lányokat nagykorú nővérük nevelte. A nő távozása után a két kislány egyáltalán nem járt iskolába. Többször kérlelték az anyjukat, hogy térjen vissza hozzájuk, azonban a nő egy idő után teljesen elérhetetlenné vált. A kislányok 2018. áprilisában gyermekotthonba kerültek. A nő magatartása – következetes anyai viselkedés hiánya, családi körből való kilépése – következtében mindkét kiskorú sértettnél érzelmi, erkölcsi sérülést eredményezett.

Az ügyészség indítványa alapján a bíróság tárgyaláson 1 év, végrehajtásában 2 évre felfüggesztett börtönbüntetésre ítélte az elkövetőt, a próbaidő tartamára elrendelte a pártfogó felügyeletét.

(Főoldali képünk illusztráció. Fotó: Shutterstock)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!