jogerős

2021.01.23. 07:00

Anya az ilyen? Egy férfi miatt hagyta el két kislányát a tatai nő – itt az ítélete

Jogerős ítéletet hirdettek az anya ügyében, aki szó szerint elérhetetlenné vált kislányai számára, miután egy férfi miatt egyedül hagyta őket.

Kemma.hu

Dr. Horváth Sándortól, a megyei főügyészség helyettes sajtószóvivőjétől megtudtuk, hogy kiskorú veszélyeztetése miatt jogerősen 1 év, végrehajtásában 2 évre felfüggesztett börtönbüntetésre ítélték azt a tatai nőt, aki magára hagyta még 2018 márciusában az otthonukban két tizenéves lányát, de nem csak ezzel volt probléma. Az ítéletet a kihirdetését követően az ügyész, az anya és védője tudomásul vette, így az jogerős.

A vádirat szerint a nő 2013 óta nevelte egyedül a két lányt, már amennyiben nevelésnek lehet azt nevezni az őt jellemző „passzív nevelési attitűdöt”: gyermekeit tanulmányaiban nem segítette, az iskolával nem tartotta a kapcsolatot, szülői értekezletekre, fogadó órákra nem járt. A lányok iskolakerülők is lettek emiatt.

A Tatabányai Törvényszék felidézte: az anya 2018 februárjában szerelmes lett egy csornai férfiba, majd 2018 márciusában hozzá költözött, két kislányát egyedül hagyta tatai otthonukban. Ezt követően a lányokat nagykorú nővérük nevelte. A nő távozása után a két kislány egyáltalán nem járt iskolába. Többször kérlelték az anyjukat, hogy térjen vissza hozzájuk, azonban a nő egy idő után teljesen elérhetetlenné vált. A kislányok 2018. áprilisában gyermekotthonba kerültek. A nő magatartása – következetes anyai viselkedés hiánya, családi körből való kilépése – következtében mindkét kiskorú sértettnél érzelmi, erkölcsi sérülést eredményezett.

Az ügyészség indítványa alapján a bíróság tárgyaláson 1 év, végrehajtásában 2 évre felfüggesztett börtönbüntetésre ítélte az elkövetőt, a próbaidő tartamára elrendelte a pártfogó felügyeletét.

(Főoldali képünk illusztráció. Fotó: Shutterstock)

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában