vádemelés

2021.01.08. 17:27

400 ezerrel átverte, majd otthagyta szerelmes barátnőjét a tatabányai férfi

A Tatabányai Járási Ügyészség csalás vétsége miatt nyújtott be vádiratot egy férfival szemben, aki kihasználta barátnője szerelmét.

Kemma.hu

Dr. Horváth Sándor, a megyei főügyészség helyettes szóvivője részletezte a vádirat tartalmát. A tatabányai csaló és a monori nő 2019. január közepén jöttek össze, majd néhány héttel később a férfi arra kérte barátnőjét, hogy vásároljon neki egy általa kiválasztott mobilt. Azt ígérte a nőnek, hogy fizetni fogja a telefon részleteit és az előfizetési díjat.

A nő annyira odavolt a férfiért, hogy megbízott benne, így egy tatabányai távközlési cég boltjában egy márkás telefonra befizetett 9 ezer 900 forintot illetve előfizetési szerződést kötött a saját nevére, majd a telefont a barátjának adta. Nem volt jó döntés, ugyanis a férfinak valójában esze ágában nem volt fizetni a telefon részleteit. Kizárólag a tekefont akarta megszerezni, hogy azt egy rövid ideig használja, majd eladja.

A férfi a telefon átvételét követően, mintegy egy hét múlva szakított a nővel. A mobiltelefon törlesztőrészleteit és előfizetési díját nem fizette, a mobiltelefont 2019. március 15-én eladta. A csaló 408 ezer 901 forint kárt okozott a sértettnek.

Az ügyészség indítványozta a vádiratában, hogy a Tatabányai Járásbíróság a férfit végrehajtásában felfüggesztett szabadságvesztésre és pénzbüntetésre ítélje, valamint kötelezze arra, hogy a sértett kárát térítse meg.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában