vádemelés

2020.12.15. 17:51

Bankkártyával dobta ki a veszélyes hulladékot a kisbéri erdőben az ácsi férfi

Nem akármilyen módon buktatta le magát az ácsi férfi, aki meg akart szabadulni az udvarán felhalmozott szeméttől.

Kemma.hu

Forrás: KEM Főügyészség

Dr. Reszl Ildikó megyei főügyészt tájékoztatta a Kemma.hu-t egy illegális szemetelő nem akármilyen elfogásáról és felelősségre vonásáról. A veszélyes hulladékra elkövetett hulladékgazdálkodás rendjének megsértése bűntette miatt indult ügyben a Komáromi Járási Ügyészség vádat emelt azzal az ácsi férfival szemben, aki a háztartásában felhalmozódott, veszélyes hulladékot is tartalmazó szemetet Kisbér külterületén helyezte el. Az viszont, hogy hogyan derült ki az, hogy ő volt a hulladék „gazdája”, mondhatni egy amatőr hibának volt köszönhető.

A vádirat szerint a férfi szeptember 7-én, kora reggel, az ácsi házának udvarán felhalmozódott körülbelül egy köbméternyi háztartási- és textil hulladékot, műanyag csomagolási hulladékot, veszélyes anyagokkal szennyezett csomagolási hulladékot, valamint építési-bontási hulladékot és azbesztet tartalmazó hullámpalákat gépkocsival Kisbér külterületére vitte, és egy magánszemély tulajdonában lévő, bokros, fás területen jogosulatlanul elhelyezte.

Mint megtudtuk, a veszélyes hulladékot is tartalmazó szemét alkalmas volt a környezeti elemek veszélyeztetésére. A kisbéri rendőrök az elkövetőt azután azonosították, hogy a hulladékok között megtalálták a férfi hozzátartozójának a névre szóló bankkártyáját.

Az ügyészség a vádiratban azt indítványozta, hogy a Komáromi Járásbíróság tárgyalás mellőzésével, büntetővégzésben végrehajtásában felfüggesztett börtönbüntetésre ítélje a férfit, aki a hulladékot már a nyomozás során elszállította, ezzel a veszélyeztetés megszűnt.

 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!