ítélet

2020.11.19. 06:46

Életet követelt a felelőtlen sofőr gázolása Esztergomban, 4 év felfüggesztettet kapott

A bíróság 1 év 8 hónap, végrehajtásában 4 évre felfüggesztett fogházbüntetésre ítélte azt a nőt, aki Esztergomban a járdán ütött el egy gyalogost, aki belehalt sérüléseibe.

Kemma.hu

Forrás: Shutterstock

A Tatabányai Törvényszék tájékoztatása szerint az Esztergomi Járásbíróság jogerősen 1 év 8 hónap, végrehajtásában 4 évre felfüggesztett fogházbüntetésre, 100 ezer forint pénzbüntetésre és 5 év járművezetéstől eltiltásra ítélte azt a nőt, aki járdán ütött el egy gyalogost Esztergomban.

Dr. Horváth Sándortól, a megyei főügyészség helyettes szóvivőjétől megtudtuk, hogy a vádirat szerint a nő 2019. január 12-én 7 óra 45 perckor az adott útszakaszra előírt 30 kilométer/órás megengedett sebesség helyett mintegy 43- 48 kilométer/óraás sebességgel közlekedett egy személygépkocsival Esztergomban a fagyos, havas, hókásás úton.

A sofőr haladása során egy balra ívelő útkanyarulathoz ért, ahol a járművével megcsúszott, sodródni kezdett, emiatt jobbra visszakormányzott, ennek hatására az általa vezetett személygépkocsi irányt változtatott. A gépkocsi lesodródott az úttestről, és a járdán gyalogló férfit elütötte, majd egy ház falának ütközve megállt. Az ütközés miatt a sértett az autó elejére esett, majd a ház falának dobódott. A férfi a sérülései következtében a kórházba szállítását követően, még a baleset napján elhunyt.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában