emberölés

2020.11.14. 13:40

Agyonverte majd elásta főnökét a tatabányai férfi, letartóztatásban marad

A gyanú szerint Tata közelében a szeméttel együtt elásta munkaadója holttestét a férfi. A bíróság meghosszabbította május óta tartó letartóztatását.

Kemma.hu

Ahogy arról beszámoltunk, a megalapozott gyanú szerint a férfi alkalmi munkavállalóként dolgozott későbbi áldozatánál, és egy vita hevében végzett vele. A két férfi április 12-én keveredett egymással szóváltásba Tatabányán. Az agresszor többször megütötte a fején munkaadóját, aki a bántalmazás következtében a helyszínen elhalálozott.

Az elkövető ezután a gépkocsi-utánfutóján lévő szemét közé helyezte a holttestet, és áldozata tatai tanyájára szállította. Ott a szemétégetésre használt gödörbe helyezte a holttestet a szeméttel együtt, majd ezeket gázolajjal lelocsolta és meggyújtotta. A gyanúsított cselekménye emberölés bűntettének megállapítására alkalmas.

A rendőrség május 15-én találta meg a munkaadó holttestét, az elkövetőt pedig 24 órán alatt elfogták. A 33 éves tatabányai H. I. -t a Tatabányai Járásbíróság nyomozási bírája az ügyészség indítványára május 19-én letartóztatta, amelyet egyszer már meghosszabbítottak.

Dr. Borbély Veronika, a megyei főügyészség helyettes szóvivője a Kemma.hu-t arról tájékoztatta, hogy a Komárom-Esztergom Megyei Főügyészség indítványt tett a gyanúsított letartóztatásának további három hónappal történő meghosszabbítására, tekintettel arra, hogy vele szemben továbbra is fennáll a szőkés, elrejtőzés, a bűnismétlés, valamint a tanúk jogellenes befolyásolásának a veszélye. A nyomozási bíró az ügyészi indítványnak helyt adott és a férfi letartóztatását 2021. február 19-ig meghosszabbította.

Ezek is érdekelhetik