bíróság

2020.10.30. 18:15

Száguldva vitte a halálba két utasát Bajna és Szomor között

A Tatabányai Törvényszék tájékoztatása szerint hétfőn ítéletet hozhatnak annak a férfinek az ügyében, aki halálos baleset okozott Bajna és Szomor között.

Kemma.hu

Fotó: W. P.

A vádirat szerint a járművezetésre jelenleg alkalmatlan, jogosítvánnyal nem rendelkező vádlott 2018. március 13-án reggel Bajna irányából Szomor felé autózott nappali, jó látási és gyér forgalmi viszonyok között, nedves aszfalton. A kihelyezett 60 kilométer/órás sebességkorlátozást jelző tábla ellenére a férfi legalább 85-90-nel közlekedett három utasával. Az utasok közül ketten hátul ültek, ők nem kötötték be magukat biztonsági övvel. A férfi ügyét az Esztergomi Járásbíróságon tárgyalják hétfőn.

Ahogy arról beszámoltunk, az Opel egy jobbra ívelő kanyarban a túl gyors sebesség miatt átsodródott a szemközti sávba és keresztbe fordulva ütközött a balesetet vészfékezéssel elhárítani akaró teherautóval. Az ütközés után a teherautó 2-3 métert maga előtt tolta a személygépkocsit, majd a teherautó és az Opel is az út melletti árokban állt meg.

A baleset következtében a vádlott mellett, elöl ülő utas és az egyik hátul ülő utas a helyszínen életét vesztette, a vádlott és a másik hátul ülő utas 8 napon belül, illetve 8 napon túl gyógyuló sérüléseket szenvedett.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!