tragédia

2020.10.26. 13:41

Süttői kettősgyilkosság: nem engedik ki a kegyetlen gyújtogatót

A főügyészség indítványával egyezően a járásbíróság nyomozási bírája a gyilkosságot elkövető férfi letartóztatását további kettő hónappal meghosszabbította.

Kemma.hu

Forrás: Police.hu

A Komárom-Esztergom Megyei Főügyészség indítványára a Tatabányai Járásbíróság nyomozási bírája meghosszabbította annak a fiatal férfinak a letartóztatását, aki Süttőn május 16-án megölte lánytestvérét, valamint sógorát, ezt követően pedig a holttesteket meggyújtotta.

Dr. Borbély Veronikától, a megyei főügyészség helyettes szóvivőjétől megtudtuk, hogy a főügyészség indítványával egyezően a járásbíróság nyomozási bírája a férfi letartóztatását további kettő hónappal meghosszabbította, tekintettel arra, hogy vele szemben továbbra is megalapozottan feltehető, hogy szabadlábra kerülése esetén szabadságvesztéssel büntetendő újabb bűncselekményt követne el, valamint a büntetőeljárásban elérhetetlenné válna, megszökne.

Ahogy arról korábban beszámoltunk, a Süttőn található családi házban május 16-án éjszaka 36 késszúrással, illetve vágással megölte sógorát, és 19 késszúrással, vágással megölte nővérét. Mindketten a késszúrások okozta sérülések következtében vesztették életüket. Ezt követően a férfi a holttesteket benzinnel átitatott rongyokkal letakarta, az ingatlanban benzint locsolt szét és azt meggyújtotta, melynek következtében az ingatlanban tűz keletkezett, amelyben ő maga isis másodfokú égési sérüléseket szenvedett a kezén, lábán és arcán.

A 26 éves Sz. D.-t az eset után a mentők égési sérülésekkel szállították kórházba, állapota június 23-án tette lehetővé, hogy a nyomozók gyanúsítottként kihallgassák. A kórházi kezelése miatt a Tatabányai Járásbíróság csak június 25-én rendelte el Sz. D. letartóztatását, ahogy a Tatabányai Törvényszéktől megtudtuk, egy hónap időtartamra, mert álláspontja szerint fennáll a szökés, elrejtőzés veszélye. A férfi beismerő vallomást kórházi kezelése alatt nem tett.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában