testi sértés

2020.10.12. 12:33

Agyba-főbe verte, majd berángatta a zuhany alá ismerősét a férfi Esztergomban

Az elkövető úgy megverte a másikat, hogy az fél szemére megvakult. Az ügyészség a férfi ellen maradandó fogyatékosságot okozósúlyos testi sértés bűntette miatt emelt vádat.

Kemma.hu

Dr. Reszl Ildikó megyei főügyész tudatta a Kemma.hu-nak a vádirat tartalmát, amely szerint az agresszor és a sértett 2019. május 24-én 17 óra körül egy esztergomi társasház udvarán beszélgettek. Az elkövető minden előzmény nélkül ismerősét megveréssel fenyegette. A másik férfi szólt, hogy az agresszor hagyja őt békén, majd elindult a lépcsőn a szobája felé.

Az elkövető azonban utána ment, elkapta a ruhájánál fogva, és a lépcső aljában ököllel többször, nagy erővel megütötte az arcát. Miután abbahagyta az ütlegelését, felhúzta őt a lépcsőn az emeleti fürdőszobába, és betette a zuhany alá, majd lelocsolta vízzel. Ezután betámogatta áldozatát a lakásába, ahol a férfi élettársának azt mondta, hogy a másik elesett és így szerezte a sérüléseit.

A sértettnek két hónap alatt gyógyuló többszörös arccsonttörése, valamint súlyos szemsérülése keletkezett, a bal szemére megvakult. Az Esztergomi Járási Ügyészség az Esztergomi Rendőrkapitányság nyomozását követően benyújtott vádiratban arra tett indítványt, hogy amennyiben az elkövető az előkészítő ülésen a bűncselekmény elkövetését beismeri, és lemond a tárgyaláshoz való jogáról, úgy őt az Esztergomi Járásbíróság 2 év börtönbüntetésre és 2 év közügyektől eltiltásra ítélje.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában