lecsaptak

2020.09.04. 12:46

Videón a 300 milliós NAV-os rajtaütés: 5 tonna dohányt foglaltak le Komáromnál

A Nemzeti Adó- és Vámhivatal munkatársai Komáromnál egy lengyel teherautóban több mint háromszázmillió forint értékű adózatlan vízipipadohányt találtak.  

Kemma.hu

Forrás: Facebook/Nemzeti Dó- és Vámhivatal

A pénzügyőrök Komáromnál az M1-esen egy lengyel teherautót ellenőriztek, ami Magyarországról Németországba tartott. A jármű és az abban szállított csomagok átvizsgálásakor 266 dobozból összesen 5 ezer 333 kilogramm vízipipadohány került elő.

A teherautó sofőrje a dohánytermékek származását nem tudta igazolni. Elmondása szerint a csomagokat Magyarországon pakolták a kocsi rakterébe, és megbízásból vitte Németországba, de a lezárt dobozok valódi tartalmát nem ismerte.

A NAV munkatársai a megközelítőleg háromszázmillió forint értékű adózatlan dohányterméket lefoglalták, és orgazdaság bűntettének megalapozott gyanúja miatt feljelentést tettek a NAV pénzügyi nyomozóinál. Az adóhivatal a Facebook-oldalán videót is közzétett az esetről.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!