balesetmegelőzés

2020.09.02. 08:03

Rendőrök segítik a diákokat, hogy épségben bejussanak az iskolába

Rendőrök és polgárőrök segítik a biztonságos közlekedést Komárom-Esztergom megyében az iskolák környékén.

Kemma.hu/police.hu

A rendőrség azt szeretné, ha minden gyermek épségben érkezne meg a tanintézménybe és a kicsengetést követően otthonába. Tapasztalat, hogy a gyerekek iskolába és hazafelé menet inkább egymásra figyelnek, mintsem a közlekedés szabályaira. Ahol közlekedési lámpa ütemezi a kijelölt zebrán való átkelést, ott könnyebb az iskolások dolga.

Azoknál az iskoláknál, ahol nincs lámpás irányítás, nagyobb a balesetveszély. Ezeknél a gyalogátkelőhelyeknél rendőrök és polgárőrök vigyázzák a rendet az iskolakezdés előtt és a kicsengetést követően, hogy szükség esetén a járműforgalmat megállítva segítség a gyerekek biztonságos átkelését.

Rendőrök segítenek átkelni a gyerekeknek a zebrán az iskolák környékén (Fotó: police.hu)

A Komárom-Esztergom Megyei Rendőr-főkapitányság a balesetmentes közlekedés érdekében arra kéri az autósokat, hogy vezessenek fokozott óvatossággal, a szülőket pedig arra, hogy a közlekedés szabályai legyenek beszédtéma a családban, tanítsák meg gyermekeiket az alapvető ismeretekre. Sok szülő autóval viszi iskolába gyermekét, de nem minden intézménynél van lehetőség a parkolásra. Őket arra kéri a rendőrség, hogy csemetéjüket ne az úttest felőli oldalon szállítsák ki a járműből, hanem a járda felőli oldalon.

Az egyenruhások felhívják a figyelmet, hogy a késés ne legyen a sietség oka. Ha a gyerek időben csúszásban van, késsen inkább egy-két percet, minthogy baleset érje, vagy legyen ő egy baleset okozója.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában