Emberölés

2020.09.11. 17:28

Letartóztatásban maradhat a tatabányai gyilkos, aki elásta munkaadóját

A megyei főügyészség indítványozta a letartóztatása meghosszabbítását annak a férfinak, aki Tatabányán április 12-én megölte, meggyújtotta, majd elásta munkaadóját.

Kemma.hu

Forrás: police.hu

Dr. Borbély Veronika, a megyei főügyészség helyettes szóvivője a Kemma.hu-nak elmondta, hogy az indítványról a nyomozási bíró az iratok alapján fog dönteni. A Komárom-Esztergom Megyei Főügyészség indítványt tett a gyanúsított letartóztatásának kettő hónappal történő meghosszabbítására, tekintettel arra, hogy vele szemben továbbra is megalapozottan feltehető, hogy szabadlábra kerülése esetén megszökne, elrejtőzne, valamint a bizonyítást veszélyeztetné, a büntetőeljárásban még ki nem hallgatott tanúkat jogellenesen befolyásolná, megfélemlítené.

A megalapozott gyanú szerint a gyanúsított a sértettnél alkalmi munkavállalóként dolgozott. Ahogyan arról már korábban beszámoltunk április 12-én az esti órákban Tatabányán a gyanúsított és a sértett szóváltásba keveredtek egymással, majd a gyanúsított több alkalommal megütötte a fején a munkaadóját, aki a bántalmazás következtében a helyszínen meghalt.

Ezt követően a gyanúsított a gépkocsi-utánfutóján lévő szemét közé helyezte a sértett holttestét, és azt a sértett tatai tanyájára szállította. Ott a szemétégetésre használt gödörbe helyezte a holttestet a szeméttel együtt, majd ezeket gázolajjal lelocsolta és meggyújtotta.

A gyanúsított cselekménye emberölés bűntettének megállapítására alkalmas. A Tatabányai Járásbíróság nyomozási bírája az ügyészség indítványára 2020. május 19. napján elrendelte a gyanúsított letartóztatását.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában