letartóztatás

2020.09.15. 08:14

Gyereket fenyegetve, erőszakkal kényszerített prostitúcióra fiatal nőket a bűnbanda

A Komárom-Esztergom megyébe is prostitúcióra kényszerített lányokat szállító banda nem válogatott a módszerekben. Egyik áldozatukat el is adták Németországba.

Kemma.hu

Három embert vettek őrizetbe, akik a megalapozott gyanú szerint prostitúcióra kényszerítettek fiatal lányokat, egyiküket fogva is tartották, bántalmazták is.

Forrás: police.hu

A Csongrád-Csanád Megyei Főügyészség sajtóközleményben számolt be arról, hogy indítványozták annak a két férfinek és nőnek a letartóztatását, akik erőszakkal és fenyegetésekkel vették rá fiatal nőket prostitúciós tevékenység folytatására, többek között Komárom-Esztergom megyébe is szállítva őket. Mindemellett a mindszenti trió „módszereiről” is közöltek részleteket.

A főügyészség közleményében arról írnak, hogy a megalapozott gyanú szerint a két férfi és nő, részben ismert, részben még ismeretlen társaikkal legalább két fiatal lányt tartottak fogva lakásukban. A fogvatartás alatt a sértetteket tettleg bántalmazták illetve egyiküket kiskorú gyermekének testi épségét fenyegetve vették rá, hogy az interneten hirdetve szexuális tevékenységet folytassanak a 2020-as év első felében. A sértetteken túlmenően más nők prostitúciós tevékenységét is szervezték az ország több részén. Az eddigi bizonyítékok szerint a sértettek egyikét Németországba adták el, prostitúció szervezésével foglalkozó magyar ismerőseik részére.

A minősített emberkereskedelem bűntette miatt indult eljárásban a főügyészség a szökés, elrejtőzés, az eljárás meghiúsítása, továbbá a bűnismétlés veszélye miatt tett indítványt a gyanúsítottak letartóztatásának egy hónapra történő elrendelésére, a többi között azért, mert az egyik férfi az elfogásukra irányuló akció során egy bezárt helyiségben próbált meg elrejtőzni.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában