állatkínzás

2020.09.18. 11:10

Eltört a cica csontja, amire a szomszéd légpuskával lőtt

A Komáromi Járási Ügyészség az állatkínzás vétsége miatt emelt vádat a férfival szemben, aki meglőtte a konyhájába beosont szomszédos macskát.

Kemma.hu

Forrás: Komárom-Esztergom Megyei Főügyészség

Dr. Reszl Ildikó megyei főügyész a Kemma.hu-nak elmondta, hogy a vádirat szerint a férfi április 24-én este nyitva hagyta, és elzavarta az ajtótól a szomszéd macskáját. A macska később bejutott a konyhába és az lerántotta a padlóra az asztalon hagyott fagyasztott húst. Emiatt a férfi dühös lett és magához vette a légpuskáját, és azzal az udvarra kifutó macskára egy lövést adott le. A lövés miatt eltört a macska karcsontja, ami később meggyógyult.

A cicus nagyon megsérült a lövéstől (Fotó: Komárom-Esztergom Megyei Főügyészség)

Az ügyészség a Kisbéri Rendőrkapitányság nyomozását követően a Komáromi Járásbírósághoz benyújtott vádiratában arra tett indítványt, hogy a bíróság a vádlottat tárgyalás mellőzésével, büntetővégzésben végrehajtásában felfüggesztett fogházbüntetésre ítélje, valamint a lefoglalt légpuskát kobozza el.

Ezzel a puskával lövöldözött a férfi (Fotó: Komárom-Esztergom Megyei Főügyészség)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában