romboló kapcsolat

2020.09.03. 12:53

Brutálisan verte élettársát a férfi: az ügyészség letöltendő börtönt kért rá

A Tatabányai Járási Ügyészség testi sértéssel elkövetett kapcsolati erőszak bűntette miatt nyújtott be a tatabányai férfival szemben.

Kemma.hu

A tatabányai férfi rendszeresen ököllel verte élettársát, amivel sérüléseket okozott neki. Az agresszor jelenleg letartóztatásban van. Dr. Reszl Ildikó megyei főügyész a Kemma.hu-nak elmondta, hogy a férfi 2019-ben háromszor bántalmazta élettársát úgy, hogy mindhárom alkalommal ittas volt.

Először 2019. augusztus 22-én hajnali 5 óra körül a tatabányai lakásukban testszerte ütlegelte a nőt pecsétgyűrűs kezét ökölbe szorítva. A nő az ütésektől megtántorodott, közben a férfi belelökte őt a fürdőkádba, ahol tovább bántalmazta. A nőnek bordatörése, bal fülén vérgyülem, és számos zúzódása keletkezett.

Pecsétgyűrűs öklével verte a nőt (Fotó: ugyeszseg.hu)

A férfi két hét múlva kora reggel a lépcsőházban verte meg a nőt. Ököllel többször megütötte, a nőnek emiatt bal fülén újabb sérülések keletkeztek, ez a bántalmazás alkalmas volt 8 napon túl gyógyuló sérülés okozására. A harmadik alkalommal a férfi egy hét múlva reggel 8 óra körül sem fogta vissza magát, akkor egyszer a fülét ütötte meg ököllel, ahol emiatt duzzanata keletkezett, ez a bántalmazás is alkalmas volt súlyosabb sérülés okozására.

A férfi büntetett előéletű, a bíróság 2013-ban minősített rablás bűntette miatt tíz év fegyházbüntetésre ítélte, amelyből feltételes kedvezménnyel 2018-ban szabadult. A testi sértéssel elkövetett kapcsolati erőszak bűntette egy évtől öt évig terjedő szabadságvesztéssel büntetendő. Az ügyészség a vádiratban arra tett indítványt, hogy a Tatabányai Járásbíróság a vádlottat végrehajtandó szabadságvesztésre és közügyektől eltiltásra ítélje.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában