Bűncselekmény

2020.05.08. 09:00

Vádat emeltek a nő ellen, aki magára hagyta lányait Tatán

A Tatai Járási Ügyészség kiskorú veszélyeztetésének bűntette miatt emelt vádat azzal a nővel szemben, aki tatai otthonukban egyedül hagyta két tizenéves lányát.

Kemma.hu

Dr. Reszl Ildikó megyei főügyésztől megtudtuk, hogy az ügyészség a vádiratban indítványozta, hogy amennyiben a vádlott az előkészítő ülésen beismeri a bűncselekmény elkövetését, akkor a bíróság egy év börtönbüntetésre ítélje, melynek végrehajtását kettő év próbaidőre függessze fel, valamint erre az időtartamra rendelje el a vádlott pártfogó felügyeletét. A vádlott magatartása – következetes anyai viselkedés hiánya, családi körből való kilépése – következtében mindkét kiskorú sértettnél érzelmi, erkölcsi sérülést eredményezett.

A vádirati tényállás lényege szerint a nő 2013 óta egyedül nevelte tizenöt és tizennégy éves lányait. A vádlottat passzív nevelési attitűd jellemezte, gyermekeit tanulmányaiban nem segítette, az iskolával nem tartotta a kapcsolatot, szülői értekezletekre, fogadó órákra nem járt. A nő ráhagyó nevelési módszerének következménye lett a kiskorú sértettek iskolakerülése.

A vádlott 2018 februárjában szerelmi kapcsolatot létesített egy csornai férfival, majd 2018 márciusában hozzá költözött, két kislányát egyedül hagyta tatai otthonukban, ezt követően a lányokat nagykorú nővérük nevelte. A nő távozását követően a két kislány egyáltalán nem járt iskolába. A sértettek többször kérlelték a vádlottat, hogy térjen vissza hozzájuk, azonban a vádlott egy idő után teljesen elérhetetlenné vált. A kislányok 2018. április 5-én gyermekotthonba kerültek.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!