30 kocsi

2020.05.09. 08:35

Hatalmas autólopás-sorozat: tatabányai férfi volt a megbízott szállító

A tatabányai F. T. trélerével több lopott autó szállításában is részt vett. A nyomozók a férfi tatabányai telephelyén megtalálták a lopott Ford Mondeót is.

Kemma.hu

A rendőrség tájékoztatása szerint a Pest Megyei Rendőr-főkapitányság Dunakeszi Rendőrkapitányságán egy férfi tett feljelentést, hogy április 30-ról május 1-re virradó éjszaka Dunakesziről ellopták francia rendszámú, Honda Civic autóját. A Dunakeszi Rendőrkapitányság által elrendelt nyomozásba a fővárosi felderítők is bekapcsolódtak és a kamerafelvételek elemzését követően megállapították, hogy az ellopott Hondát azon az éjszakán, egy tréleren, Budapesten keresztül vitték. A fővárosi nyomozók azt is kiderítették, hogy a tréler az M1-M7-es autópálya kivezetőn hagyta el a fővárost.

A nyomozók további elemző munkát végeztek, ami alapján kiderült, hogy a látókörbe került autó és az autószállító tréler ugyanezen az éjszakán további két gépjárművet is szállított, amelyek közül az egyiket, egy Ford Mondeót április 30. és május 4. között ismeretlenek loptak el Ferencvárosból.

A budapesti nyomozók azonosították az autószállító tréler és az azt vontató gépjármű tulajdonosát F. T. 41 éves tatabányai férfit, ezért tatabányai telephelyén május 6-án a Dunakeszi Rendőrkapitányság nyomozóival közösen kutatást tartottak.

A nyomozók Tatabányán megtalálták a IX. kerületből ellopott Ford Mondeót, valamint előkerült számos, a gépjárművek nyitásához használatos eszköz, illetve egyéb, gépjárművek elszállítására vonatkozó megbízási szerződés is. A nyomozók lefoglalták a gépjárművek szállítására használt trélert, valamint az azt vontató személyautót is. A Dunakesziről ellopott Hondát pedig később, Ercsiben szintén megtalálták.

https://www.youtube.com/watch?time_continue=1&v=sU6yFqhUmPc&feature=emb_logo

Budapesti Rendőr-főkapitányság Felderítő Főosztályának munkatársai még ugyanezen a napon a ferencvárosi nyomozókkal közösen kutatást tartottak G. Gy-nél is, mert a lefoglalt dokumentumok alapján ő adott megbízást F. T-nek a gépjárművek elszállítására.

A nyomozók a beszerzett adatok alapján még ezen a napon egy Budapest XVII. kerületében a Pesti úton lévő telephelyen és Ecseren egy autóbontóban is kutatást tartottak, ahol további tíz gépjárművet foglaltak le.

A Budapesti Rendőr-főkapitányság IX. kerületi Rendőrkapitányság nyomozói F. T-t és G. Gy-t lopás bűntett megalapozott gyanúja miatt gyanúsítottként hallgatták ki, őrizetbe vették őket és előterjesztést tesznek bűnügyi felügyeletük indítványozására. Az eljárás során a nyomozók összesen 30 autót és két trélert foglaltak le, amelyből – a jelenlegi adatok szerint – 11 jármű lopásból származik. A további lefoglalt autók pontos eredetének tisztázása a nyomozás feladata.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában