gyilkosság

2020.05.19. 11:45

Elásott holttest Szomódon: ördögi módon próbálta megúszni a gyilkosságot a tatabányai férfi

Letartóztatta a bíróság azt a férfit, aki a gyanú szerint megölte és elásta ismerősét Szomódon. A főügyészség tájékoztatása szerint az elkövető büntetett előéletű.

Kemma.hu

A Tatabányai Törvényszék tájékoztatása szerint a Tatabányai Járásbíróság nyomozási bírája május 19-én elrendelte annak a férfinak a letartóztatását, aki Tatabányán, április 12-én az esti órákban megölte, meggyújtotta, majd elásta munkaadóját.

Dr. Reszl Ildikó megyei főügyésztől megtudtuk, hogy Komárom-Esztergom Megyei Főügyészség indítványával egyezően a Tatabányai Járásbíróság nyomozási bírája a gyanúsított letartóztatását egy hónap időtartamra elrendelte, tekintettel arra, hogy vele szemben megalapozottan feltehető, hogy szabadlábon hagyása esetén megszökne, elrejtőzne, valamint a bizonyítást veszélyeztetné, a büntetőeljárásban még ki nem hallgatott tanúkat jogellenesen befolyásolná, megfélemlítené.

Április 12-én az esti órákban a gyanúsított előzetes szóváltást követően több alkalommal megütötte a fején a munkaadóját, aki a bántalmazás következtében a helyszínen meghalt. A férfi az utánfutóján lévő szemét közé helyezte a holttestet, és azt a munkaadója tanyájára szállította. Ott a szemétégetésre használt gödörbe helyezte a holttestet a szeméttel együtt, majd ezeket gázolajjal lelocsolta és meggyújtotta, valamint az áldozat egyik telefonját is elégette.

A Tatabányai Törvényszéktől megtudtuk, hogy az áldozat másik telefonjával a gyilkos április 16-ig üzeneteket küldött magának, illetve más személyeknek, majd Tatabánya, Csákányospusztán ezt a telefont is elégette.

A férfi büntetett előéletű. Korábban védekezésre képtelen személy sérelmére elkövetett személyi szabadság megsértésének bűntette, különös kegyetlenséggel elkövetett súlyos testi sértés bűntette és aljas indokból elkövetett személyi szabadság megsértésének bűntette, valamint lopás vétsége miatt is felelősségre vonták.

Ahogy arról korábban beszámoltunk a holttestre május 15-én találtak rá, a rendőrség ekkor szerzett tudomást a bűncselekményről. A Komárom-Esztergom Megyei Rendőr-főkapitányság nyomozói azonnal adatgyűjtésbe kezdtek az elkövető azonosítása érdekében.

Mindössze 24 órára volt szükségük ahhoz, hogy elfogják a bűncselekmény elkövetőjét, akit május 16-án gyanúsítotti kihallgatását követően őrizetbe vettek. A rendőrség kezdeményezte a gyanúsított letartóztatásának indítványozását. A 33 éves tatabányai férfi beismerte a bűncselekmény elkövetését.