vádemelés

2020.04.03. 09:35

Több mint ötmilliós kárt okozott egy gyertyával, az ügyészség vádat emelt ellene

Az ügyészség felfüggesztett börtönt kért a férfi ellen, aki egy házban meggyújtott gyertyát felügyelet nélkül hagyta, amely miatt leégett a ház teteje.

Kemma.hu

A Tatabányai Járási Ügyészség a gondatlan közveszély okozásának vétsége miatt indult ügyben vádiratot nyújtott be egy férfival szemben, aki a társasház padlásterében gyertyát gyújtott, majd azt magára hagyta, emiatt a ház tetőszerkezete leégett, az oltás következtében több, mint ötmillió forint nagyságú kár keletkezett.

Dr. Reszl Ildikó megyei főügyész a Kemma.hu-nak elmondta, hogy az ügyészség a vádiratban arra tett indítványt, hogy a Tatabányai járásbíróság a vádlottat végrehajtásában felfüggesztett szabadságvesztésre ítélje.

A férfi a lábatlani társasház egyik lakásában annak tulajdonosa engedélyével, valamint a ház padlásterében a lakók tudomásával gyakran tartózkodott, személyes tárgyait itt helyezte el. A férfi 2019. február 6-án az éjszakát a padlástérben töltötte, itt gyertyával világított, melyet nem oltott el, amikor 2019. február 7-én 6 óra körüli időben elment az épületből. A padlástérben hagyott égő gyertya lángja átterjedt a gyertya közelében tárolt éghető anyagot tartalmazó tárgyakra és a tetőszerkezet faanyagára.

A padlástér és az ott található tárgyak, köztük az egyik lakó által kiteregetett ruhák a füst és hő hatására károsodtak. A tűz hatására sérült a tető palaszerkezete, lécszerkezete és a tetőtartó fa gerendaszerkezet, valamint az elektromos hálózat gerincvezetéke. A tűz oltása következtében a felső lakások beáztak. A tűz által kiváltott hő hatására és az oltás következtében a társasházban 5 millió 250 ezer 451 forint kár keletkezett, melyet a társasház biztosítója megtérített.

A padlástérben tárolt éghető anyagok begyulladása és tökéletlen elégése során keletkezett füstgázok belobbanásával a tűzoltóság beavatkozásának hiányában a tűz akadálytalanul terjedt volna tovább a tetőszerkezet valamennyi részére, illetve valamennyi lakásra.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában