bíróság

2020.04.22. 14:37

Letartóztatták a tokodi nőt, aki szíven szúrta férjét

A nő védője fellebbezett. A nő egyébként évekkel ezelőtt már büntetve volt hasonló tettéért, akkor a saját gyerekét szúrta meg több alkalommal.

Kemma.hu

A Komárom-Esztergom Megyei Főügyészség indítványára letartóztatta a bíróság azt a tokodi nőt, aki április 19-én a délutáni órákban tokodi otthonukban előzetes szóváltást követően megölte a férjét. A nőt emberölés bűntettének elkövetése miatt hallgatta ki gyanúsítottként a nyomozó hatóság.

A gyanúsítottal szemben 2006-ban is folyt büntetőeljárás súlyos testi sértés bűntettének kísérlete miatt, akkor az egyik fiát szúrta több alkalommal, kis-közepes erővel mellkason. Dr. Borbély Veronika, a megyei főügyészség helyettes szóvivője a Kemma.hu-nak elmondta, hogy a nő akkori tettéért felfüggesztett börtönt kapott.

A Tatabányai Törvényszék tájékoztatása szerint a Tatabányai Járásbíróság április 22-én egy hónapra elrendelte a büntetett előéletű nő letartóztatását, mert álláspontja szerint az emberölés bűntett okán kiszabható 5 évtől 15 évig terjedő szabadságvesztés miatt a gyanúsított szökésétől lehet tartani.

Ezen kívül a nő alkohol problémákkal küzd, ittas állapotban gyakran agresszívan viselkedik, korábban már előfordult olyan is, hogy egyik fiát egy vita során megfenyegette, így megalapozottan feltehető, hogy szabadlábon hagyása esetén szabadságvesztéssel büntetendő újabb bűncselekményt követne el.

A végzés nem jogerős, azt az ügyész és a gyanúsított tudomásul vette, a nő védője azonban fellebbezett.

Dr. Reszl Ildikó megyei főügyész a Kemma.hu-nak felidézte, hogy az ittas állapotban lévő nő április 19-én napján 17 óra körüli időben tokodi lakóhelyükön előzetes szóváltást követően egy 8,5 centiméter pengehosszúságú késsel szívtájékon szúrta a szintén ittas állapotban lévő férjét. A sértett a szakszerű orvosi ellátás ellenére a szúrás következtében a helyszínen életét vesztette.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában