felelőtlenség

2020.04.01. 14:38

Fogházbüntetést kapott az ittas bicós, aki egy tatabányai busznak ütközött

A kerékpárjával busznak ütköző ittas férfit a bíróság az ügyészség indítványa alapján 2 év próbaidőre felfüggesztett fogházbüntetésre ítélte.

Kemma.hu

Forrás: Shutterstock

A Tatabányai Járási Ügyészség az ittas állapotban járművezetés vétsége miatt nyújtott be vádiratot egy férfival szemben, aki legalább közepes fokú alkoholos befolyásoltságban vezette a robbanómotoros kerékpárt, és így egy autóbusz jobb oldali hátsó sarokpontjának ütközött, az ütközésben maga is megsérült.

Dr. Horváth Sándortól, a megyei főügyészség helyettes szóvivőjétől megtudtuk, hogy az ügyészségnek a vádiratban írt indítványa alapján a Tatabányai Járásbíróság a vádlottat tárgyalás mellőzésével, büntetővégzésben 6 hónap, végrehajtásában 2 év próbaidőre felfüggesztett fogházbüntetésre, és 3 év közúti járművezetéstől eltiltásra ítélte.

A férfi 2019. március 4-én 21 óra 50 perckor ittas állapotban vezette a tulajdonában álló robbanómotoros kerékpárt Tatabánya lakott területén, a Rákóczi út mellett kiépített kerékpárúton. A férfi ittassága miatt nem az út vonalvezetésének megfelelően közlekedett, a kerékpárútról jobb oldali irányba letért a Rákóczi út jobb oldali, Újváros felé vezető külső forgalmi sávjába, és nekiütközött az utas nélkül, szabályosan haladó autóbusz jobb oldali hátsó sarokpontjának. Az ittas férfi az ütközést követően egyensúlyát vesztette, és az úttestre zuhant, nyolc napon belül gyógyuló zúzódásokat szenvedett.

A férfi szervezetében szeszes ital fogyasztásából származó alkohol volt, a jármű vezetésekor legalább közepes fokú alkoholos befolyásoltság alatt állt, 0,50 gramm/liter véralkohol-koncentráció telítettséggel.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!