Bűncselekmény

2020.04.14. 13:00

A fegyvertolvajok és a -tulaj is bajba került Süttőn

Az esztergomi egyenruhások egy hónapon belül azonosították azokat az elkövetőket, akik egy présházból loptak három lőfegyvert, egy légpuskát és egy nyílpuskát.

Körtvélyfáy Dina

Forrás: Shutterstock

Egy présházba ment be a gyanú szerint Cz.Sz. és Ö.R. az ablakot betörve február 5-ére virradóra. A 30 és 29 éves férfiak elemlámpát, táv­csövet, szerszámgépeket, három lőfegyvert, egy légpuskát valamint egy nyílpuskát is magukkal vittek a házból. A tulajdonos, amint észrevette a lopást, feljelentést tett a rendőrségen. Az esztergomi rendőrök egy hónapon belül azonosították és lopás bűntett, valamint lőfegyverrel visszaélés bűntett elkövetésének gyanúja miatt hallgatták ki a feltételezett elkövetőket.

Nem ez volt az egyetlen bűncselekmény, amit Cz.Sz. egy másik társával, B.M.-el elkövetett. Két héttel később a süttői Szitli dűlőbe mentek, az ablakot betörve és az ajtót befeszítve megpróbáltak bejutni egy borospin­cébe, azonban amikor megszólalt a riasztó, elmenekültek onnan. A rendőrök elfogták a 28 éves M.C. is, aki a három férfit a bűncselekmények helyszínére vitte.

A rendőrök az eljárás során azonosították azokat a személyeket is – K.K.-t, B.B.-t és P.Cs.-t és F.R.-t –, akik a lopott fegyvereket és a bűncselekményből származó egyéb tárgyakat az elkövetőktől megvásárolták. Az eljárási cselekmények során megtalálták a lopott fegyvereket és lefoglalták azokat. A gyanúsítottak közül Cz.Sz.-t, Ö.R.-t és M.C. ezen és más, korábban elkövetett bűncselekmények miatt letartóztatásban várják az eljárás befejezését. Mivel a süttői présház tulajdonosának a háromból két fegyver tartására nem volt engedélye, ezért ellene is eljárást indítottak.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!