segítség

2020.02.14. 17:30

Bajba jutott cicát mentettek a sárisápi tűzoltók

Az állat nem tudott lemászni a háztetőről, így a tűzoltók hozták le. A cicát végül sértetlenül adták át gazdijának.

W. P.

Épségben lehozták az állatot

Forrás: Facebook/ÖTES

Háztetőn rekedt cicát mentettek meg február 12-én szerdán este az Önkéntes Tűzoltó Egyesület Sárisáp (ÖTES) tagjai – tudtuk meg ifj. Szabó Imre parancsnoktól. Szabó Imre elmondta, hogy a tulajdonosa két napja várta haza az eltűnt cicát, amely aztán szerdán este a szomszéd ház tetején bukkant fel, de nem tudott lejönni onnan. Este 21 óra 40-kor kapták a lakossági bejelentést az önkéntesek a bajbajutott állat miatt.

A cica fennragadt a tetőn (Fotó: Facebook/ÖTES)

A riasztást követően hat lelkes helyi tűzoltó is a helyszínre sietett, majd létrán felmászva közelítették meg az állatot. Az egyik lánglovag végül magához tudta csalni a macskát, majd megfogta és lehozta a tetőről. A mentőakció így sikerrel zárult, a gazda pedig örülhetett, hogy újra a karjában tarthatta kedvencét.

Az egység együttes erővel segytett a cicán (Fotó: Facebook/ÖTES)

Egyébként nem ez volt az első eset, hogy bajba jutott állatot mentettek meg a sárisápi önkéntes tűzoltók. Korábban már Nyergesújfalura is riasztották őket hasonló ügyben, igaz akkor budapesti állatvédők ajánlották őket a tulajdonosnak. A legkomolyabb akciójuk pedig az volt, amikor az Únyi-patak iszapjába süllyedt lovat kellett kihúzniuk a vízből.

Épségben lehozták az állatot (Fotó: Facebook/ÖTES)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!