vádemelés

2020.01.20. 15:55

Veréssel fenyegette a kiskorút a részeg nő a tatai állomáson, vádat emeltek ellene

Az ügyészség szerint pénzbüntetést érdemel az a nő, aki egy 16 éves lányt veréssel fenyegetett, mert az nem adott neki cigarettát.

Kemma.hu

Forrás: Shutterstock

A Tatai Járási Ügyészség személy elleni erőszakos cselekménnyel fenyegetve elkövetett zaklatás vétsége és tettleges becsületsértés vétsége miatt nyújtott be vádiratot egy nővel szemben, aki egy 16 éves lányt zaklatott a buszállomáson. A vádlott bűntetett előéletű, ugyanis a bíróság 2019-ben hamis tanúzás bűntette miatt 1 év 6 hónap börtönbüntetésre ítélte őt, amelynek végrehajtását 2 év próbaidőre felfüggesztette.

Az ügyészség a vádiratban arra tett indítványt, hogy a bíróság a bűncselekmények elkövetését beismerő vádlottat tárgyalás mellőzésével, büntetővégzésben pénzbüntetésre ítélje.

Dr. Horváth Sándortól, a megyei főügyészség helyettes szóvivője a Kemma.hu-nak elmondta,hogy a nő 2019. július 12-én ittas állapotban Tatán, a Május 1. úton lévő buszpályaudvaron odament a buszra várakozó kiskorú sértetthez, és cigarettát kért tőle. A fiatal lány közölte a nővel, hogy nem tud neki cigarettát adni, mire a nő mérges lett és szidalmazni kezdte a őt, és azzal fenyegette, hogy eltöri a nyakát, meg fogja verni. A nőt a barátja próbálta elhúzni a lánytól, aki eközben közölte a lánnyal, hogy az a szerencséje, hogy a vele lévő barátja miatt nem verte meg.

Ezután a nő a barátjával leült egy közeli padra, de onnan is folytatta a kiabálást, a sértett szidalmazását. Annyira behergelte magát, hogy hirtelen felugrott, odament a lányhoz, és egy alkalommal megrántotta a haját, melytől a gyereknek sérülése nem keletkezett. A vádlottat ismét a barátja húzta el a sértettől.

Néhány másodperc múlva beérkezett a Tatabánya felé közlekedő autóbusz, amire a lány és a nő is felszállt, utóbbi a barátjával együtt. A zaklató a buszon tovább folytatta a kiabálást, és a veréssel történő fenyegetését, a nő egy alkalommal oda is ment a lányhoz, meg akarta fogni a nyakát, a lány azonban eltolta magától.

A lány és barátnője Tatabányán egy üzletközpontba futottak be, a zaklató oda is utánuk akart menni. A lány és barátnője az éppen ott tartózkodó rendőrtől kértek segítséget.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában