agresszió

2020.01.09. 14:21

Vádat emeltek az utcán ittasan családot bántalmazó fiatal ellen

A 19 éves fiatal ittas állapotban először a kisgyereket kezdte el lökdösni, majd a nevelőapát és az édesanyát ütötte meg többször is.

Kemma.hu

Forrás: shutterstock

A Tatabányai Járási Ügyészség vádat emelt egy tizenkilenc éves férfival szemben, aki Tatabányán, közterületen először egy gyereket lökött meg, majd megütötte a gyerek nevelő apját, ezt követően a gyermek anyját is megütötte, megrúgta, sörösüveget dobott felé, és megrongálta a sértett nő személygépkocsiját is.

Dr. Reszl Ildikó főügyésztől megtudtuk, hogy az ügyészség a vádiratban indítványozta, hogy amennyiben a férfi az előkészítő ülésen a bűncselekmény elkövetését beismeri, és lemond a tárgyaláshoz való jogáról, úgy őt a bíróság 8 hónap börtön fokozatban végrehajtandó szabadságvesztésre és 1 év közügyektől eltiltásra ítélje, valamint a súlyos testi sértés bűntette és garázdaság vétsége miatt kiszabott szabadságvesztés végrehajtását rendelje el.

A vádirati tényállás lényege szerint a 19 éves férfi 2019. augusztus 26-án az esti órákban Tatabányán, közterületen ittas állapotban belekötött egy a kerékpárját toló kisfiúba, és annak vállát lökdöste. Ekkor a gyermek nevelő apja felszólította a vádlottat, hogy cselekményét hagyja abba. Erre a vádlott ököllel a homlokán megütötte a férfit, akinek a védelmére kelt a gyermek édesanyja. Ezt követően az agresszor a nőt ököllel hasba ütötte, megrúgta, valamint egy sörösüveget dobott felé, azonban azzal nem a nőt találta el, hanem a nő kocsiját. A férfi akkor hagyott fel a megbotránkozást, riadalmat keltő, erőszakos cselekményével és elfutott a helyszínről, amikor több járókelő érkezett a közterületre. A fiatal bántalmazása következtében a sértett férfi és nő 8 napon belül gyógyuló sérüléseket szenvedtek.

A vádlott a felfegyverkezve elkövetett garázdaság bűntettét a korábban súlyos testi sértés bűntette és garázdaság vétsége miatt kapott felfüggesztett szabadságvesztés próbaideje alatt követte el.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában