erőszak

2020.01.13. 14:28

Vádat emeltek a vonaton jegykezelőt bántalmazó férfivel szemben

Az ügyészség indítványozta, hogy a jegykezelőt bántalmazó, jegy nélkül utazó férfit felfüggesztett börtönbüntetésre ítélje a bíróság.

Kemma.hu

Forrás: Shutterstock.com

A Tatai Járási Ügyészség vádat emelt azzal a férfivel szemben, aki közfeladatot ellátó személy elleni erőszakot követett el egy Győrből Budapest irányába haladó vonaton, amikor a jegykezelőt bántalmazta.

Dr. Horváth Sándortól, a megyei főügyészség helyettes sajtószóvivőjétől megtudtuk, hogy az ügyészség a vádiratban indítványt tett arra, hogy a bíróság a büntetlen vádlottat tárgyalás mellőzésével, büntetővégzésben végrehajtásában felfüggesztett börtönbüntetésre ítélje.

A vádirat tényállása szerint a férfi elkövető 2019. augusztus 3-án este vonaton utazott Győrből Budapest irányába menetjegy nélkül. 20 óra körüli időpontban a jegyvizsgáló kérte a menetjegyet a férfitől, aki először azt a valótlanságot állította, hogy váltott menetjegyet, azonban azt valahol a vonaton elhagyta, majd később mégis elismerte e mulasztást. Ekkor a jegyvizsgáló a vádlott jelenlétében kitöltötte az utasleadási lapot, melyet azonban a férfi nem volt hajlandó aláírni, mivel sokallotta az azon szereplő 11 ezer 25 forintos összeget. A jegykezelő ekkor az utasleadási lap mindkét példányát a táskájába tette és a vonat hátsó részében lévő helyére távozott.

Nem sokkal ezután, 20 óra 20 perc körüli időpontban – amikor a vonat Tata térségében járt – a férfi és a kalauz ismét találkoztak egymással a vonaton, és a férfi – továbbra is a pótdíj összegét sérelmezve – kérdőre vonta a kalauzt, aki azonban kikerülve a férfit tovább haladt. Ekkor a férfi a jegykezelő mögé kerülve hátulról, egy alkalommal, legalább közepes erővel megütötte a sértettet a hajas fejbőr bal oldali részén a nyakszirt magasságában, mely ütéstől a kalauz megtántorodott, de nem esett el.

A bántalmazás következtében a kalauz 8 napon belül gyógyuló sérülést, a fejbőrön a bal nyakszirt régióban duzzanatot szenvedte el, amely miatt nem élt magánindítvánnyal, azaz nem kérte az elkövető felelősségre vonását.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában