hamisítás

2020.01.25. 06:22

Vádat emeltek a férfival szemben, aki interneten vásárolt rendszámmal trükközött

A férfi az interneten vásárolt rendszámot az országban még nem regisztrált teherautójára szerelte fel, azonban az autópályán egy ellenőrzésnél lebukott.

Kemma.hu

Forrás: Shutterstock

A Tatabányai Járási Ügyészség az egyedi azonosító jel meghamisítása bűntette és a hamis magánokirat felhasználása vétsége miatt indult ügyben vádiratot nyújtott be egy férfival szemben, aki interneten vásárolt rendszámot tehergépkocsijára.

Dr. Horváth Sándortól, a megyei főügyészség helyettes sajtószóvivőjétől megtudtuk, hogy az ügyészség a vádiratban indítványt tett arra, hogy a bíróság a vádlottat büntetővégzésben, tárgyalás mellőzésével pénzbüntetésre ítélje.

A férfi egy internetes hirdetés alapján Budapesten vásárolt egy okmányiroda által egy gazdasági társaság részére kiadott 2 darab P betűjelű hatósági jelzést, ideiglenes forgalomban tartási engedélyt, valamint rendszámhoz tartozó indítási naplót és egy céges bélyegzővel ellátott kitöltetlen munkaszerződést. A férfi ezt követően 2017. szeptember 1-i dátummal kitöltötte a kapott munkaszerződést úgy, hogy valójában nem volt a cég alkalmazottja. A férfi tudta, hogy a forgalmi rendszámot nem a kiadásra jogosult hatóságtól szerezte meg, illetve tudomása volt arról is, hogy annak használatára nem jogosult. A csaló a forgalmi rendszámot az általa használt külföldről behozott, de Magyarországon nem regisztrált és magyar forgalmi rendszámmal nem rendelkező tehergépkocsira felszerelte.

A férfi 2018. június 7-én 1.00 órakor az általa ily módon hamis egyedi azonosító jelekkel ellátott tehergépkocsit az M1 autópálya Budapest felé vezető oldalán vezette, amikor őt egy parkolóban rendőri intézkedés alá vonták. A vádlott az intézkedés során átadta az intézkedő rendőröknek a P betűjelű hatósági jelzés használatának igazolására az általa megvásárolt ideiglenes forgalomban tartási engedélyt, indítási naplót, és a hamis munkaszerződést.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában