vádirat

2020.01.21. 07:48

Vádat emeltek a férfi ellen, aki komolyan vette a „szúrj meg, ha mersz” felkiáltást

A férfi azzal fenyegetőzött, hogy rárúgja az ajtót a barátjára, akivel megromlott a viszonyuk, és a nyakához tartja a kést. Végül tényleg előkerült a kés...

Kemma.hu

A férfi azzal fenyegetőzött, hogy rárúgja az ajtót a barátjára, akivel megromlott a viszonyuk, és a nyakához tartja a kést. Végül tényleg előkerült a kés...

Forrás: Shutterstock

Az Esztergomi Járási Ügyészség súlyos testi sértés bűntettének kísérlete miatt nyújtott be vádiratot egy férfival szemben, aki komolyan vette korábbi cimborája „ajánlatát”, amely így hangzott: Szúrj meg, ha mersz!”. Dr. Horváth Sándortól, a megyei főügyészség helyettes szóvivőjétől megtudtuk: a vádiratban azt indítványozták, hogy az Esztergomi Járásbíróság a vádlottat büntetővégzésben, tárgyalás mellőzésével végrehajtásában felfüggesztett börtönbüntetésre ítélje, a próbaidő tartamára rendelje el a vádlott pártfogó felügyeletét, valamint kötelezze az eljárás során felmerült 34 ezer 376 forint bűnügyi költség viselésére.

A vádlott és sértett egymással baráti kapcsolatban álltak, amely 2018. augusztus 4-e előtti megromlott. A vádlott egy közös ismerősüknek olyan kijelentést tett, miszerint „egy éjszaka rárúgja az ajtót és a nyakához rakja a kést”. E kijelentésről a másik férfi is tudomást szerzett.

Azon a bizonyos napon a később sértett az albérletében tartózkodott. Este fél tíz körül épp a ház teraszán dohányozott testvére társaságában, amikor észrevette volt barátját és annak barátnőjét, és őket a korábban tett fenyegető kijelentés megbeszélésére felhívta.

A páros a sértett albérletének teraszára ment, ahol a szóváltás során a vádlott a zsebéből egy kihajtható pengéjű kést vett elő, és közölte, hogy „ezt akartam a nyakadhoz szorítani”. A férfi ekkor „szúrj meg, ha mersz” kijelentést tett, mire az vágó mozdulatot tett felé, és védekezésre emelt kezén a tenyerét meg is vágta kicsit. Ezt követően a megtámadott fél megkísérelte elvenni vádlottól a kést, amelyet az a földre ejtett, majd dulakodni kezdtek.

Néhány perc elteltével megvágott férfi a segélyhívót tárcsázta, ezt közölte is a támadóval, mire az a barátnőjével együtt távozott a helyszínről, a kést magával vitte. Mint megtudtuk, a tenyértáji fél centis szúrt-metszett sérülés 8 napon belül gyógyuló, azonban a behatás ereje, módja és eszköze alapján a bántalmazás alkalmas volt súlyosabb, 8 napon túl gyógyuló ideg- és ínsérülés okozására.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában