Bűncselekmény

2020.01.09. 14:59

Többször is visszajártak lopni a múzeum raktárhelyiségébe

A két férfi először csak a helyiségben található fémpolcokat vitték el, majd később már egy dobozt is elloptak, amelyben múzeumi leletek voltak.

Kemma.hu

Forrás: Police.hu

A rendőrség tájékoztatása szerint a 32 éves S. T. és a 38 éves B. P. 2019. október 14. és 28. között bejutott egy esztergomi épületbe, ahol egy múzeumnak a raktárhelyisége volt berendezve. Az épületet bejárták, majd az egyik raktárhelyiség ajtajának üvegét betörték és oda bementek. Ott polcrendszer volt felállítva, amin régészeti leleteket tároltak dobozokban. A tettesek eleinte csak a fémpolcokat vitték el az épületből, amit egymás között szétosztottak. Később már egy dobozt is elloptak, amiben a múzeum leletei voltak.

A két férfi több alkalommal is visszajárt lopni (Fotó: Police.hu

Az esztergomi rendőrök, a szemle során összegyűjtött nyomok alapján azonosították a tetteseket. B. P-t. január 7-én, S. T-t. egy nappal később hallgatták ki a nyomozók gyanúsítottként. Ellenük lopás bűntett elkövetése miatt indult büntetőeljárás. Az esztergomi nyomozók az ellopott tárgyak nagy részét megtalálták és a lefoglalást követően a sértett részére visszaadták. A két helyi lakos a bűncselekmény elkövetését beismerte.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában