betörés

2020.01.10. 14:05

Szétverték és kirámolták az únyi házat a betörők

A három férfi megtervezte a lopást és a zsákmány szállítását is. A rendőrök az ellopott értékek egy részét megtalálták, egyik elkövetőt a bíróság le is tartóztatta.

Kemma.hu

Az interneten próbálta értékesíteni a nyaralókból, ifjúsági táborokból lopott értéktárgyakat, amire a rendőrök is felfigyeltek. Ez lett a veszte.

Forrás: shutterstock.com

Az Esztergomi Járási Ügyészség egy hónap időtartamra letartóztatott egy 34 éves férfit, aki három társával betört egy únyi házba. A betörők közül az egyik ellen egy – más ügye miatt – elfogatóparancs volt érvényben, így őt a rendőrök egyből börtönbe vitték. A három elkövetőt egy nőismerősük vitte autóval a tett helyszínére, és ő szállította el a zsákmányt.

A rendőrség tájékoztatása szerint a két tokodi és egy annavölgyi férfi január elején eltervezte, hogy egy únyi épületbe betörnek. Az épülethez egy 22 éves nő vitte a három főt. Egyikőjüknél egy feszítővas is volt, aminek segítségével oda bejutottak. Bent kutatást végeztek, majd a falról a réz csöveket letépték, a csaptelepeket pedig letörték.

A rombolással megszerzett zsákmányt táskákba pakolták. Miután végeztek, telefonon szóltak a nőnek, aki kocsijával hazavitte a három tettest. A szerzett zsákmányt egy MÉH telepen leadták, a kapott pénzt egymás között elosztották.

A három férfi január 5-én újra visszament, és műszaki cikkeket, csillárt, és ismét fűtési csöveket loptak. Ekkor is a 22 éves tokodi nő ment értük a járművével, miután a lopott dolgokat már összekészítették.

A dorogi rendőrök még ezen a napon 11 óra 45 perckor Sárisápon ellenőrizték a gépjárművet. A járőrök az ellopott tárgyakat megtalálták, a gépkocsiban tartózkodókat pedig előállították a Dorogi Rendőrkapitányságra. A négy főt gyanúsítottként kihallgatták, ellenük lopás bűntett miatt indult büntetőeljárás.

A nyomozók a négy főből egy 34 és egy 19 éves férfit őrizetbe vettek. A fiatalabb ellen a Tatabányai Törvényszék körözése volt érvényben. Dr. Zsirai Veronikától, a megyei főügyészség helyettes szóvivője a Kemma.hu-nak elmondta, hogy a 19 éves férfit lopás és garázdaság vétsége miatt ítélték el, őt a számára kijelölt büntetés-végrehajtási intézetbe vitték. A 34 éves férfi vonatkozásában az Esztergomi Járási Ügyészség indítványt tett a letartóztatására, amit az Esztergomi Járásbíróság a napokban elrendelt.

(Főoldai kép: Shutterstock)

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában